Грижа за косата: 5 масла за по-бърз растеж

22641
Грижа за косата: 5 масла за по-бърз растеж
Снимка: iStock/Guliver

От дълги години жените по света използват натурални масла за укрепване и възстановяване на косата. Прочетете статия и ще разберете кои са най-подходящите масла за ускоряване растежа на косата.

Маслата са естествен стимулант за дълга коса. Богати са на витамини, минерали, микро и макро елементи, както и аминокиселини.

Масло от морски зърнастец

Маслото от морски зърнастец се получава от плодовете на морския зърнастец, отличава се с оранжев цвят, специфичен аромат и гъста консистенция. Натуралният продукт съдържа огромно количество витамин А, който ускорява растежа на косата. Благодарение на високото съдържание на витамин С има укрепващ ефект върху космените фоликули, придава мекота и еластичност на кичурите. Маслото от морски зърнастец има защитен ефект срещу UV лъчите и е идеално за суха, увредена, чуплива и отслабена коса.

Кой е най-вредният цвят за коса, който можете да ползвате

Синапено масло

Синапеното масло също има стимулиращ ефект върху растежа на косата. Подобрява кръвообращението на скалпа и регулира мастните жлези. При нанасяне има загряващ ефект. Синапеното масло е отлично средство  при косопад. Може да го използвате с вашата маска за коса или в чист вид. Подходящо за слаба, чуплива и мазна коса.

Рициново масло

Рициновото масло подпомага космените фоликули да растат по-бързо, подхранва и води до засилен растеж на косата. Маслото подобрява притока на кръв в скалпа, увеличава плътността и растежа. Може да се използва при косопад, пърхот и чупливост. Отмива се трудно, така че използвайте минимално количество.

Масло от репей

Получава се от корените на репей, който се използва от древни времена в грижата за косата. Неговите свойства са насочени към подобряване на кръвообращението на скалпа, подхранване и укрепване корените на кичурите, помага при косопад, пърхот, облекчава сърбежа на скалпа, възстановява слабата и увредена структура на косата и най-важното - ускорява растежа на косата.

Лъскава коса у дома – ето как

Ленено масло

Лененото масло не е мазно и се разпределя добре върху косата. Съдържа голямо количество витамин F, подобрява клетъчния метаболизъм, състоянието на скалпа, облекчава пърхота, сухотата и цъфналите краища. Добавя блясък и може да се използва в чист вид или добавено към маска за коса. Преди да нанесете маслото върху скалпа или по дължината на косата, трябва да се нагрее на водна баня. Оставете върху косата за 1-2 часа. След това измийте с шампоан.

За грижата за косата може да се възползвате и от маслата от здравец, розмарин и зелен чай. Всички те ускоряват растежа на кичурите. Трябва да знаете, че това не е вълшебна рецепта и няма да получите бърз ефект. Трябва да бъдете настоятелни и търпеливи. Но красивита коса заслужава всички тези усилия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези 7 "комплимента" ще обидят всеки - избягвайте ги

Сложете това в тестото за козунака, за да остане пухкав и мек за седмица

Стихотворение за 23 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 23 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 23 април 2024

Най-мъдрата притча за завистта

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 23 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 23 април /валутен калкулатор/

Истински пожар! Най-темпераментните зодии

4 знака, че НЕ може да започнете нова връзка, защото носите емоционален багаж

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com