ХАЗАРТЪТ - Защо е толкова трудно да се откажете?

4339
ХАЗАРТЪТ - Защо е толкова трудно да се откажете?
Снимка: GregMontani / Pixabay

Може ли комарджията просто да спре да играе хазарт? Особено ако го прави от години и е пристрастен към него? Тези, които не са се занимавали с подобно нещо преди, ще кажат, че ако решите да спрете, всичко е възможно. Но не е толкова лесно просто да спреш, особено с казината наблизо, които предлагат повече възможности за хазарт. Хазартът е същият като всяка друга зависимост. Не можете просто да спрете, само защото знаете, че правите нещо нередно. Няма значение дали вие сте човекът, който има проблем с пристрастяването или е някой, който познавате с проблеми. Едно нещо е сигурно, трябва да знаете тази информация, за да разберете дали те могат просто да спрат или не.

Хазартна зависимост – какво трябва да знаем

ВЪЗМОЖНО ЛИ Е КОМАРДЖИЯТА ПРОСТО ДА СПРЕ ДА ИГРАЕ ХАЗАРТ?

Има няколко неща, които трябва да обмислите, преди да можете да кажете, че комарджиите могат просто да спрат да играят или не. Периодът, през който комарджията играе, може да зависи от това дали той може да спре или не. Колкото по-дълго е играл, толкова по-трудно ще му бъде да спре. Някои хора обаче просто си ги влече към залагането и за тях е най-трудно да го спрат. И се нуждаят от най-голяма помощ, за да спрат! Особено ако комарджията има и други емоционални проблеми. Но простото спиране всъщност не е възможно за всеки комарджия или някой зависим. Съществува цял процес, който той трябва да следва, за да спре хазарта. Ако просто спре, той много по-лесно може да се върне към хазарта и да започне да играе отново. Бившите комарджии казват, че при наличието на всички казина в близост до тях е по-трудно да се спре хазартът напълно, без подкрепа.

Съвети за преодоляване на зависимости

ЗАЩО ТОВА Е ТОЛКОВА НЕВЪЗМОЖНО, ДОРИ С ПОДКРЕПАТА НА СЕМЕЙСТВАТА ИМ?

Защо е толкова невъзможно или трудно да се спре хазартът? Дори ако имате подкрепата на семейството си? Трябва да запомните нещо. Хазартът е като всяка друга зависимост. Точно както с тютюнопушенето, някои хора не могат да изкарат и ден без него. Това е нещото, което ги поддържа живи. Ако не могат да играят хазарт, за тях този ден е странен, необичаен, с една дума гаден ден. Ето защо комарджиите не могат да спрат хазарта сами. Дори ако получават помощта на семействата си. Семействата им нямат нужната квалификация и опит, за да помагат на зависимите.

Топ 6 лоши навика, които ще изпразнят портфейла ви

НУЖНА ЛИ Е ПРОФЕСИОНАЛНА ПОМОЩ?

Това е съществен въпрос. Могат ли да спрат сами, или имат нужда от професионална помощ? Обикновено, когато някой е зависим, в основата му стои състояние или проблем, за който никой не знае. Проблем, за който те искат да забравят, и затова започват да се пристрастяват към една или друга зависимост. В този случай пристрастяването е към хазарта. Без да получи помощ за този проблем, отказването може да се окаже непосилна задача.

КОИ СА ПРИЗНАЦИТЕ, ЧЕ НЯКОИ Е ПРИСТРАСТЕН КЪМ ХАЗАРТа?

Ако се чудите дали някой, когото обичате, играе хазарт за забавление или има сериозен проблем, ето какво трябва да запомните. В момента, в който започне да лъже за хазарта, да използва всичките си пари, включително парите от дългове, за хазарт и винаги да казва, че печалбата му е наблизо, той има сериозен проблем. Ще видите, че човекът не е на себе си и казва, че вече не играе хазарт. АКО се държи странно, това може да е, защото иска да измести фокуса някъде другаде.

Топ 5 на най-големите казина в света

КАК ДА ПОМОГНЕМ НА ЧОВЕК, КОЙТО ИМА ПРОБЛЕМ С ХАЗАРТА

Сега знаете, че човек, когото познавате и обичате, има проблем с хазарта. Как ще помогнете на този човек да стане отново здрав и да дойде на себе си? Първо, ще трябва да потърсите помощ за лицето. Професионалната помощ ще гарантира, че някой с нужната квалификация ще му помага. Ще трябва да бъдете до човека, който има проблем с хазарта. Разберете, че той преминава през подобна абстиненция като хората, които пушат, пият или дори употребяват наркотици. То може да не е физическо, но е психическо. И той трябва да знае, че има някой, който се грижи за него. Но никога не си мислете, че можете да го преведете през всичко това сами. Това е последното нещо, което някога трябва да направите.

Топ 7 на най-известните знаменитости пристрастени към хазарта

В крайна сметка, може ли един комарджия просто да спре да играе хазарт? Подобно на всяка друга зависимост, това не е възможно за някой просто да спре и да остане далеч от хазарта до края на живота си. Той трябва да получи професионална помощ, която да му помогне в този процес. Да се увери, че няма да играе отново хазарт и да лъже всички около себе си. Единственото нещо, което можете да направите, е да се грижите и да бъдете там, когато той има нужда от някой, с когото да поговори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com