Храните, които не бива да купуваме в консерва

49083
Храните, които не бива да купуваме в консерва
Снимка: monicore / Pixabay

В днешния забързан живот много хора започнаха да прибягват до пакетирани, консервирани храни. Консервираните храни са лесни за намиране и готови за консумация или готвене; въпреки това редовната им консумация може да доведе до множество здравословни проблеми. Ако следите теглото си и искате да свалите някой друг излишен килограм, трябва да се откажете от консервираните храни възможно най-скоро. Според книгата на д-р Shikha Sharma, „101 съвета за отслабване“, „Преработените и консервирани храни имат високо съдържание на мазнини и съдържат по-големи количества сол и различни химикали, добавени за по-дълго съхранение. Всичко това води до затлъстяване.“ Излишното количество сол, използвано в консервираните храни за консервиране на храна, може да доведе и до задържане на вода в тялото. Задържането на вода може допълнително да доведе до подуване на корема, което може да доведе до увеличаване на теглото на водата в тялото ви.

Консервираните храни не могат да бъдат толкова добри и хранителни, колкото прясно приготвената храна. Прясно приготвената храна е пълна с хранителни вещества, които могат да повишат енергийните ви нива до голяма степен. Консервираните храни може да съдържат бисфенол-А (BPA), който е химикал, който често се използва в опаковките на храни и т.н. Смята се, че BPA мигрира от консервата в храната, което води до различни здравословни състояния, които могат да причинят отрицателно въздействие върху цялостното здраве.

Най-полезните храни в КОНСЕРВИ, които си струва да консумирате

В наши дни фалшифицирането на храните все повече се превръща в проблем. Различни проучвания насочват вниманието към опасностите от твърде много консервирани храни като риба тон, царевица, домати и т.н. Изследване казва, че консервираните хранителни продукти имат над 100 пъти повече от допустимото ниво на цинк в тях. Цинкът несъмнено е минерал, който се изисква от тялото; обаче излишъкът от каквото и да било може да обърка системата до значителна степен. Освен това повишеното количество натрий, използвано в консервите, може да попречи на целите ви за отслабване.

Плодовете и зеленчуците предлагат ли по-голяма хранителна стойност от общо приетото, когато са пресни или консервирани?

През повечето време няма истинска разлика в хранителната стойност на консервираните спрямо пресните плодове и зеленчуци. Това, което прави разликата обаче, зависи от това което се прибавя, за да може да се запази или „увеличи“ вкусът. Помислете за тази кутия с половинки праскови в килера ви. Много консервирани плодове се съхраняват в сиропи, които са заредени с излишна захар. Докато излишъкът от натрий е основната грижа при консервираните зеленчуци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com