Храните, които ще ви помогнат в борбата с коремните мазнини

1636
Храните, които ще ви помогнат в борбата с коремните мазнини
Снимка: iStock

Добра новина за любителите на храната: тези храни биха могли да бъдат консумирани от вас без притеснения от натрупване на излишни килограми. Някои от тях също активно предотвратяват увеличаването на теглото, а някои помагат да се отървете от него от проблемните зони като корема и ханша.

Тези храни помагат да премахнете излишното тегло

Консервирана риба тон

Тя е ефективен и не много скъп източник на полезни омега-3 мастни киселини. Те не само допринасят за по-здрава сърдечно-съдова система, но и ни карат да се чувстваме сити за по-дълго. Освен това омега-3 помага за възстановяване на мускулите.

Грейпфрут

Грейпфрутът, подобно на другите цитрусови плодове, съдържа малко количество калории, така че можете да ги ядете на воля. Богатият вкус и сочността на цитрусовите плодове могат лесно да задоволят нуждата от захар. Ако искате да ограничите нездравословните импулси да погълнете няколко сладки за десерт, заменете ги с един или два грейпфрута.

10 опасни симптома, които издават, че спазвате неподходящата диета

Овесена каша

Всички пълнозърнести храни абсорбират вода, което ни кара да се чувстваме сити за повече време. Освен това овесените ядки съдържат много фибри. За да останете сити по-дълго, можете да добавите малко ядки към овесената си каша.

Киви

Още един изключително полезен и практичен заместител на сладките десерти. Кивито съдържа растителни фибри и пробиотик, който помага за подобряване на местообитанието на полезните бактерии в стомаха, което ускорява метаболитния процес. Също така киселините, които се съдържат в кивито, убиват вредните бактерии.

Вода с лимон

Този прост коктейл е чудесен за начало на деня ви, а също и за пиене с храна. Факт е, че лимонът стимулира образуването на стомашен сок, който от своя страна активно стартира процеса на храносмилане. Колкото по-активен е процесът, толкова по-бързо се обработва храната и толкова повече енергия в резултата на това ще получи и вашето тяло.

Чесън

Чесънът е известен с това, че ефективно се отървава от вредните бактерии, като същевременно не вреди на добрите. В допълнение, чесънът помага за ускоряване на метаболизма и балансира  нивото на кръвна захар.

Защо трябва да пиете кафе, докато спазвате диета за отслабване

Кисело мляко

Киселите млека с полезни лактобацили помагат за по-бързото отслабване.

Гъби

Според някои проучвания липсата на витамин D влияе върху натрупването на мазнини, особено в областта на корема. Ето защо е важно да добавите към редовното меню онези храни, които са богати на естествен витамин, а гъбите са богат източник.

Яйца

Яйцата са богат източник на протеини, което може да ви накара да се почувствате сити за повече време. Това обаче не е цялата им полезност. Скорошно проучване установило, че закуска, която включва яйца, води до по-голяма загуба на тегло, отколкото закуска, която има същото калорично съдържание, но без яйца. Проучване на две групи хора, едната от които яде яйца, а другата сандвичи за (еднакво висококалорична) закуска, показало, че членовете на първата група са загубили 65% повече тегло.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

Мит ли е влюбването от пръв поглед?

В коя европейска държава се намира Валония

Може ли да бъдете приятели с бившия си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com