Истината за квартал Борово - такава, каквато е

37063
Истината за квартал Борово - такава, каквато е
Снимка: Facebook

„София завинаги! Борово на три махли!“
Цитатът не е случаен. Взет е от песен на един известен софийски рапър. Избрах го, защото любовта, която излъчват думите му, е достатъчен аргумент колко много привързаност изпитват Боровчани към своя квартал. Не е без резон! Имам честта да прекарвам значителна част от времето си в квартал като Борово. Спокойствието, което струи от уличките, винаги ми е напомняло на родния ми варненски квартал – Чайка. Детски градини и училища, разположени на равен интервал спрямо жилищните блокове. Пейки с пенсионери, говорещи си за „ах, тази държава...“ изпъстрят останалата част на квартала. Когато се стъмни и уличните лампи заблещукат над детските площадки за игра, тийнейджъри с бира и цигари в ръка изпълват със смях и викове иначе тихите междублокови пространства.

Всичко това описва идеалния квартал. Онзи, в който бихме могли да отгледаме децата си, спокойни за бъдещето им. Нека обаче не заемам повече от времето ви с прочувствени описания на онова, което и сами бихте могли да видите. Ако трябва да събера Борово в едно изречение, то би звучало така – „Изпъстрен от всякакви на цвят чадъриплаж, пълен с разнообразни типове, интересни хора.“

Скъпи пешеходци, вие сте напълно неадекватни!

Ей, сладур(анке)/бабке/повлеканке, ще пресичаш ли или да изчакам с теб да го измислиш? Абе, аре стойте си у вас, бе хора… Като и...

5 мита за град Перник

От първо лице се запознах с динамиката на Борово. Малкият житейски опит, който имам, ми е доказал, че възрастните хора са онези, от които можеш да очакваш всичко... и не са толкова беззащитни, колкото се представят. Отивайки при мои много близки роднини осъзнах, че съм забравил ключовете си за общата входна врата. На момента прецених, че частта на деня не е толкова проблемна и ако прозвъня на няколко звънеца, за да ми бъде отворено, няма да събудя никого. Веднага действах! Звъннах на три апартамента. Естествено, по неписаните „късметлийски“ закони, които винаги са управлявали живота ми, съсед от етажа под този на роднините ми, излезе видимо афектиран от това, че съм си позволил да докосна звънеца му и да помоля за помощ. Възпитано се представих с две имена и споделих при кого отивам. Насреща ми бе отвърнато с троснато поведение и явен опит човекът сам да счупи вратата на дома си след като я блъсна толкова силно на затваряне, че парапетите на общото стълбище извибрираха на поне два етажа разстояние. Тогава разбрах, че в Борово агресивните възрастни хора са често срещано явление и всеки бастун е потенциална бухалка.

„Кон бе, кон!“ Култовата реплика от интернет пространството идеално описва пътната обстановка в квартал Борово. Чувал съм да казват, че в столицата неидентифицираните превозни средства (НПС) са с предимство дори пред трамваите. Вярно или не, в Борово царуват съвсем различни правила за движение по пътищата. Пазете се от каруците - апел към всеки шофиращ в квартала. Най-засегнати са ... ДОЧЕТЕТЕ ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Откриха череши с мистериозна течност на 250 г. в скривалище на Джордж Вашингтон

Как се пише: озадачен или озадъчен?

5 причини, поради които подаръкът на саксийно цвете ще убие енергията в дома ви

5 стайни растения, които ви помагат да отслабнете с чудодейната си енергия

Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците

Експерт: Струва ли си да купувате по-скъп шампоан?

Експерт: Качественото месо се познава още в магазина по това

Досега сте яли сиренето грешно - ето как е правилно

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com