Как да разширим тесните обувки?

8686
Как да разширим тесните обувки?
Снимка: ccc.eu

Обувките ви стягат, ако сте закупили твърде тесни или краката ви са се променили и са станали малко по-широки. Имаме няколко прости съвета за вас как да разширите обувките.

Обувките от естествена кожа са най-добре за разширяване. Естественият материал е по-гъвкав от изкуствената кожа. Домашните средства по-долу в статията са подходящи само за обувки от естествена кожа.

Съвети за разширяване на обувки от естествена кожа

Тесните обувки трябва да се разширят с дърво за обувки. Може да се регулира ръчно и по този начин разтяга обувката. Когато купувате обувки, не забравяйте да закупите дърво за обувки, което може да се регулира по дължина и ширина.

В търговската мрежа се предлага и стреч спрей за кожени обувки. Напръскайте обувките с него отвътре и отвън. След това трябва да ги обуете незабавно и да ги носите няколко часа. В резултат на това обувката се разширява само доколкото е необходимо.

Последният вариант, разбира се, е специалистът по обувки: занесете обувките си на обущар. Има специални инструменти, с които той разширява обувките.

5 вида задължителни обувки за гардероба на всяка модерна майка

Домашни средства за тесни обувки

Споменатите дотук съвети са ефективни, но всички те имат цена. Ако искате да спестите, опитайте първо изпитани домашни средства за разширяване на тесните обувки. Всички съвети трябва да се използват само с обувки от еко кожа.

Най-известният домашен лек за тесни кожени обувки е мокрият вестник. Намачкайте плътно отделните страници и ги навлажнете леко. След това напъхайте топките плътно и равномерно в обувките. Оставете хартията в обувките за една нощ. Ако обувката ви е тясна само в определена точка, като петата например, не е нужно да разширявате цялата обувка. Тук също помага влагата - намокрете обувките отвътре: просто пуснете вода вътре. Сложете обувките си докато са мокри. Носете ги, докато изсъхнат отново. Това трябва да направи обувките подходящи. Ако не искате да сложите обувките си под чешмата, обуйте вместо това мокри чорапи.

Дамски обувки 2022 - какъв е трендът

Третото представено домакинско лекарство е истинско универсално оръжие: оцет. Смесете оцет с вода в съотношение 50:50 и напръскайте с него вътрешността на обувките. Ако искате да разширите определени зони, разтрийте ги с разтвора. Трябва незабавно да обуете влажните си обувки.

Фризерът също може да се използва за разширяване на обувките. Натиснете торбичка за фризер дълбоко в обувката и след това я напълнете с вода. Завържете я здраво и пъхнете обувката във фризера. Водата се разширява, когато замръзне, добавяйки важни милиметри.

Освен студа, топлината разтяга и прекалено тесните обувки. За да направите това, облечете чифт дебели чорапи и обуйте обувките си. Използвайте сешоар, за да затоплите тесните зони на обувките и след това ги оставете да стоят около пет минути. Сега събуйте чорапите и опитайте отново с обувката - вече няма да ви стяга.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Готвач разкри какви са тайните на вкусното агнешко месо

Стихотворение за 1 май

Любовен съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Таро съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Можете ли да кихнете с отворени очи?

Еремия 2024 г.: Традиции и обичаи

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Готвач разкри какви са тайните на вкусното агнешко месо
Готвач разкри какви са тайните на вкусното агнешко месо

Ако знаете как правилно да приготвите агнешкото месо, вкусът му няма да има равен. Ще се получи една незабравима феерия от аромати, галещи небцето. Ако...