Как да сбъднем мечтата си чрез визуализация?

3171
Как да сбъднем мечтата си чрез визуализация?
Снимка: DanaTentis /Pixabay

Много хора искрено вярват, че някои мечти стават реалност. Китайците дори направо се стряскат от тази възможност, което стряскане е изразено в прочутата им пословица: „Внимавайте за какво си мечтаете - защото мечтите имат свойството да се сбъдват!“

Но малцина знаят, че ако искат наистина мечтите им да се сбъднат (а кой не иска, даже предпазливите китайци!) трябва да мечтаят правилно. Това на пръв поглед звучи странно. Мечтата е нещо ефирно, почти недостижимо и неуловимо, тя се рее високо над нас, в някакви свои небеса, и не се подчинява на такива скучни неща като правила и закони. Но може да бъде поне визуализирана, тоест, да си я представим нагледно – а оттам до пълноценната й реализация е една ръка разстояние.

Главните принципи за визуализиране на желанията са прости и разбираеми. Те се основават върху принципите на човешката психология.

Какво представлява визуализацията на желанията?

Как правилно да формулирате новогодишните си желания

Желанията, които отправяме не само на Нова година, но и като цяло, трябва да бъдат "екологични" и почувствани, казва психологът и транс...

Това е създаване във въображението на ярки картини на желаната реалност. За да насочите потока на въображението в правилната посока, е необходимо не просто да мечтаете за всичко по-малко, а да си поставите реални, конкретни цели. Не се ограничавайте само да мечтаете, а действайте, като правите стъпки към целта. Изживейте във въображението си онзи момент, в който заветната цел ще бъде постигната. Тези емоции са главниятт ключ към сбъдването на мечтите ви.

Начини за визуализиране на желанията

Можете да визуализирате желанието си по следния начин: закачете снимка на мечтата си на видно място (поставете я на скрийн-сейвъра на вашия смартфон или лаптоп). Концентрирайте се върху желанието си да я сбъднете. На обикновена офисна коркова основа фиксирайте снимки с изображения на желания от вашия личен списък. Това, което винаги е пред очите ви, има по-голяма вероятност рано или късно да стане реалност. Ето някои правила за визуализиране на желанията.

1. Формулирайте правилно. Фразата за желанието не трябва да съдържа думи с частица „не“. Тя трябва да бъде изградена възможно най-конкретно, без абстрактни формулировки. Например: „Да водя здравословен начин на живот в продължение на 1 година!“.

2. Превърнете мечтата си в конкретна цел. Тази цел трябва да е разбираема, измерима и ограничена във времето. Бъдете наясно с крайния резултат. Например, ако искате да посетите Лисабон, си представете как се разхождате по неговите улици и колко дружелюбни и красиви хора има наоколо. Потопете се напълно в процеса. Запомнете картината и усещанията така, че постоянно да се завръщате към нея в мислите си.

Какво е нужно на мечтите, за да се сбъднат?

Наближават Коледа и Нова година – време за вълшебства. Но по някаква причина не всяко наше желание се сбъдва, дори ако наистина, ...

3. Не променяйте първоначалните данни. Изберете пътя за постигане на мечтата си. Направете някои планове, но се съсредоточете върху най-приятния. Човешкият мозък не се интересува дали събитията се случват в реалността или само във въображението. Той стимулира производството на невротрансмитери, които поддържат тялото и ума нащрек. С течение на времето в мозъка ви ще бъдат изградени нови невронни вериги, а те ще ви помогнат да се съсредоточите върху основното. Не се страхувайте от трудностите - представете си как ги преодолявате, приближавайки заветния момент. Най-важното: не се отказвайте никога от мечтите си!

Те, както казват китайците, имат свойството да се сбъдват...

---

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com