Как да си направим чай от джинджифил за отслабване?

29414
Как да си направим чай от джинджифил за отслабване?
Снимка: iStock/Guliver

Джинджифиловият чай е известен с ускоряването на метаболитните процеси, подобряването на кръвообращението и храносмилането, както и с богатото си съдържание на витамини, микроелементи и аминокиселини. Всички тези свойства позволяват да се използва за отслабване и оздравяване на целия организъм.

Как да си направим чай от джинджифил за отслабване?

Чаят от джинджифил за отслабване трябва да се пие 20-30 минути преди всяко хранене. За да го приготвите, настържете 30 г джинджифил на ситно ренде, сложете го в термос и го залейте с 250 г вряща вода. Изчакайте половин час, докато чаят се накисне, и след това го изпийте преди хранене - това ще стимулира производството на стомашен сок и ще ускори храносмилането на храната.

7 ползи от пиенето на чай от лимон и джинджифил преди лягане

За да направите чай от джинджифил с мед и лимон, нарежете 30 г корен от джинджифил на тънки филийки, залейте ги с 300 мл вода и ги сложете на огън. Сварената напитка се вари петнадесет минути на слаб огън, след това се отцежда течността, охлажда се до 35-40 ° C и се добавя към чая половин чаена лъжичка мед и прясно изцеден лимонов сок.

За да приготвите чай от джинджифил за отслабване  с най-голям ефект на изгаряне на мазнини, настържете (или нарежете на ситно) 10 г чесън и 10 г корен от джинджифил. След това сложете двата компонента в термос и добавете 250 мл гореща вода. Оставете чая да кисне петнадесет минути и го изпийте половин час преди хранене. Не прекалявайте с джинджифиловата напитка - диетолозите препоръчват да започнете с малки порции. И така, на първия ден пийте 50 мл чай, на втория - 100 мл, на третия ден - 150 мл и т.н. Слушайте внимателно тялото си – ако изпитвате дискомфорт или болка, изберете друг начин за отслабване.

Чай от джинджифил - за какво е полезен?

"Цветен" чай от джинджифил

Зеленият чай с джинджифил не само ви позволява да се отървете от няколко излишни килограма, но и има благоприятен ефект върху стомашната лигавица, без да я уврежда. За да приготвите тази напитка, настържете 5-10 g корен от джинджифил на ситно ренде, добавете към него 1 чаена лъжичка добър зелен чай, залейте съставките с гореща вода (до 80 ° C) и оставете напитката да се запари за петнадесет минути.

Можете също така да направите портокалов чай ​​от джинджифил - използвайте блендер, за да смесите ½ с.л. л. ситно нарязан корен от джинджифил с щипка смлян кардамон и 60 г листа от мента, залейте сместа с вряща вода за половин час, след това прецедете чая и добавете 50 мл портокалов сок, 85 мл лимонов сок и мед на вкус.

За да приготвите чай от жълт джинджифил, кипнете 1 литър вода, добавете 3 с.л. л. корен от джинджифил, настърган на ситно ренде, както и 6 с.л. захар или мед и разбъркайте добре напитката. След това отстранете от огъня, прецедете и добавете 4 супени лъжици към чая от джинджифил. прясно изцеден лимонов сок с щипка смлян черен пипер или листа от мента. Прецедете напитката отново и я изпийте гореща. Не забравяйте, че можете да пиете не повече от 1,5-2 литра чай от джинджифил през деня и за да постигнете забележим ефект на отслабване, трябва да комбинирате приема му с правилно балансирана диета и активен начин на живот.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога е полезно да се ядат сурови фъстъци и кога не?

Помага ли за отслабване ходенето по 1 час всеки ден?

Това не е съдба: 6 причини, поради които сте се влюбили в мъж, когото едва познавате

17 неща в къщата, които крадат здравето ви ден след ден

Какви рискове крие лаймската болест в напреднала възраст?

5 начина да научите децата си да устояват на трудностите в живота?

Как се избелват кокошите яйца, преди да ги боядисаме

Ако искате яйцата да останат здрави, сложете това в тенджерата

Нов начин за боядисване на великденски яйца на райета

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com