Как да удължим живота на лука, тиквата и други зимни продукти

3711
Как да удължим живота на лука, тиквата и други зимни продукти
Снимка: iStock/Guliver

Не са един и два случаите, в които изхвърляме храна поради изтекъл срок на годност. Това се случва с тези, които издържат кратък период на време. Ето защо е нужно да знаем определени трикчета, чрез които да удължим живота на продуктите. Вижте нашите предложения.

Най-големия проблем при плодовете и зеленчуците е гниенето и мухлясването. Може да запазите лука в добър вид по-дълго време като го съхранявате в памучна торбичка. Може да си я направите и сами от непотребен плат или дреха.

Лукът: Вкусна храна и страхотно лекарство! Вижте как да го консумираме правилно

Как се прилага лукът като лекарство? Лука можете да хапвате пресен или да използвате сока му, като добавяте малко лимон, мед, чесън и ...

Маслото и сиренето ще запазите по-дълго в затворени кутии, в които има по щипка захар. Има специални стъклени кутии за масло, които могат да удължат живота му. Съхранявайте в хладилник с щипка сол.

Както знаем зимните месеци са сезонът на тиквата и тя участва в доста сладки и солени ястия тогава. Може да я съхраните по-дълго на пода. Ако имате повече тикви, гледайте те да не се допират една до друга.

Ако имате повече моркови, почистете ги и ги сложете в хладилника. Важно е да са сухи, така ще се запазят свежи дълго време.

Прехвърлете бисквитките в затворена кутия, в която сте сложили и парче ябълка. Така ще запазят вкуса си по-дълго време, особено ако са домашни и вече са изстинали.

Най-мощният естествен антибиотик, с който да пречистим тялото си

Този мощен естествен антибиотик не само успява да пречисти тялото от токсини, но и подсилва до неузнаваемост имунната ни система. Препо...

Ябълките ще останат свежи и вкусни дълго време, ако ги държите далеч от топлото. Може да ги съхранявате с картонена кутия. Най-добре всеки плод да бъде увит в хартия, а кутията – поставена на хладно място.

Може да защитите зърнените продукти и брашното от вредителите като ги съхраните в затворени кутии. За да предпазите брашното от бръмбари и други вредите, сложете в него една скилидка необелен чесън. В зърнените храни пък може да сложите марля със сол. Ако дълго време не използвате брашното, когато дойде време за това, първо го пресейте, после го оставете да се проветри известно време и преминете към употребата му.

Хлябът е на почит почти във всеки дом. Понякога обаче той изсъхва, мухлясва или става прекалено твърд. Ако сте купили хляб от магазина, махнете опаковката му и го прехвърлете в кутия за хляб. Ако нямате, можете да го съхранявате в тенджера или друг съд с капак. Ще избегнете втвърдяването на хляба, ако сложите до него сол.

Ето че е много лесно да удължите годността на любимите си храни, които консумирате всеки ден. Приложете нашите съвети и се радвайте на пресни продукти по-дълго време. Все пак от домашното по-вкусно няма!

За кого не се препоръчва консумацията на чесън и лук?

Чесънът и лукът традиционно присъстват на родната трапеза като подправка за овкусяване на салати и ястия, в нетрадиционната медицина ка...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво се прави със старите върбови клонки от Цветница?

Освен върбовите клонки - какво още се прави за късмет на Цветница

Как да се преборим с чувството за вина?

Кои обичаи задължително се спазват на Лазаровден за късмет?

Откриха череши с мистериозна течност на 250 г. в скривалище на Джордж Вашингтон

Как се пише: озадачен или озадъчен?

5 причини, поради които подаръкът на саксийно цвете ще убие енергията в дома ви

5 стайни растения, които ви помагат да отслабнете с чудодейната си енергия

Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците

Експерт: Струва ли си да купувате по-скъп шампоан?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com