Как да удължите тена и да овлажните кожата си - лятна диета за вашата красота

1598
Как да удължите тена и да овлажните кожата си - лятна диета за вашата красота
Снимка: iStock

„Кожата на човек е огледало на навиците му на хранене“ – това не се уморяват да ни повтарят диетолозите. Тогава какво е необходимо да ядат тези, които се стремят към добра визия след ваканцията си? Нека разберем от специалист.

За какво мечтаем, когато се върнем от курорта? Да запазим красивия бронзов тен възможно най-дълго и да премахнем прекомерната сухота, причинена от същото слънце и солен бриз.

Как да запазите тена си за по-дълго?

Срок на годност: Запазете ценния си тен

Бета-каротинът (провитамин А), стимулатор на производството на меланин, е не само най-мощният природен активатор, но и признат фиксатор на тена. Така че не забравяйте да добавите червено-оранжеви зеленчуци и плодове в менюто.

Морковите обикновено са най-ценното нещо, което има роля за поддържане на красив бронзов оттенък. Важно е обаче да знаете мярката във всичко. За да се избегне нежелана каротинодермия, пийте не повече от чаша (250 мл) сок от моркови на ден.

Ще бъде от полза за потъмнялата кожа, като същевременно запази блясъка си, да се яде мазна риба. Тя има тирозин, който поддържа тъмния пигмент.

Друг важен елемент в диетата на тези, които обичат да правят слънчеви бани и да поддържат „празничен“ вид за дълго време, е селенът. Много селен има в морските дарове, бобовите растения, ядки.

Няколко рецепти за домашни маски, които ще направят вашата кожа красива

Диета за суха кожа

Ако вече сте включили мазна риба в менюто си, добавете тук семена от чиа, както и ленено масло - важни източници на омега-3, омега-6 мастни киселини. Тази диета ще помогне за стабилизиране на защитната липидна бариера на дермата.

Бадемите, източник на жизненоважен за кожата витамин Е, ще имат значителна полза в процеса на поддържане на водния баланс. По същата причина не забравяйте за главната звезда на фотосесиите за здравословен начин на живот - авокадото.

Цинкът се справя добре с такъв проблем като сухотата на лицето. Този минерал може да се намери в кълнове на ръж и пшеница, тиквени и слънчогледови семки, твърди сирена, риба, месо, както и овесени ядки, леща.

Как да помогнем на кожата при слънчево изгаряне?

И, разбира се, не забравяйте за основната суперхрана на сезона - горските плодове. Абсолютно всички те са истински коктейл от свежест и красота, благодарение на естествените антиоксиданти, които съдържат.

Отлична опция за гарнитура или лека закуска за възстановяване на "пресушената красота": салата от домати и печени картофи. Доматите са богати на калий, фосфор и витамини А и С, които сухата кожа обича толкова много. А само един голям картоф, изпечен с кората, съдържа дневното количество мед. Този микроелемент е изключително важен за производството на еластин, от който зависи еластичността на дермата и способността й да се възстановява.

И накрая, холивудските диетолози препоръчват на своите пациенти да започнат деня със зелени смутита. Кейлът, спанакът, магданозът не само допринасят за детоксикацията, от която се нуждаят жителите на мегаполиса за сияйна кожа, но и съдържат компоненти, които произвеждат колаген.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com