Как да включите авокадото в диетата си?

8327
Как да включите авокадото в диетата си?
Снимка: iStock

Когато се стремим да отслабнем, често веднага насочваме вниманието си към храни, които ще станат наши съюзници по пътя. Едно от тях определено е авокадото. Смята се за типичен представител на продуктите за здравословен начин на живот, но много хора се съмняват във високата му калоричност и реална помощ при отслабване. Сега ще разберем дали трябва да добавите авокадо към вашата диета за отслабване.

Защо да включите авокадо в диетата си?

Лора Бурак, опитен терапевт и диетолог, казва, че авокадото трябва да бъде включено в диетата на тези, които търсят здравословна загуба на тегло. Тя обяснява, че този плод съдържа здравословни мазнини и фибри, които стабилизират нивата на кръвната захар, забавят храносмилането и премахват нездравословните хранителни изкушения.

Кои хора не трябва да ядат авокадо?

Как да включите авокадо в диетата си?

Това е многофункционална храна: половин авокадо или ястие с него може да предотврати желанието за лека закуска и вечеря. Бурак съветва да добавите авокадо към вашата диета веднъж или два пъти на ден, което ще ви помогне да избегнете глада и леките закуски, причинени от прекалено стриктното хранене.

Как да изберете и съхранявате авокадото?

Цветът на кожата не винаги показва зрялост. Необходимо е да се съсредоточите върху усещанията при докосване на плода, особено в областта на дръжката. Зрялото авокадо ще се смачка при натиск. Ако не планирате да го консумирате веднага, по-добре изберете неузрели екземпляри и ги пригответе у дома.

Няколко причини да ядете авокадо редовно

Хранителна стойност и калорично съдържание на авокадо

Едно средно голямо авокадо съдържа около 20-25 г здравословни мазнини и приблизително 300 kcal. Половината от него съдържа 150 kcal, 12 g въглехидрати, включително 5 g фибри, както и магнезий, витамин C, протеини, витамин B6, витамин E, рибофлавин, лутеин, фолиева киселина и калий. Този състав прави авокадото не само полезно за кожата и косата, но и за сърцето и храносмилането.

Подход към яденето на авокадо

Авокадото е отлично допълнение към различни ястия. Може да се добавя към салати, сандвичи, да се използва в сосове, смутита и коктейли. Не трябва обаче да го загрявате, тъй като това може да намали ползите му и да промени вкуса му. Важно е да запомните, че заради високото си съдържание на фибри и мазнини, авокадото може да предизвика желание за дефекация, така че консумацията му в разумни количества е ключът към успешното използване.

За да включите авокадо в диетата си, можете да приготвите прости ястия. Например тост с авокадо. За да направите това, просто намачкайте зрелите плодове, добавете сол и черен пипер и намажете препечения хляб. А за десерт направете сладолед от него: смесете авокадо, кисело мляко, сметана, сок от лайм и сироп от агаве, замразете и се насладете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

В коя държава е най-голямо пристанище в Европа

Не хвърляйте старото великденско яйце - ето за какво се ползва

Тези 6 храни съкращават живота

Как трябва да се грижи за себе си жена след 35 години, за да запази младостта си

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

След Цветница започва най-тъжната седмица за християните

Само в кои 2 дни може да се боядисват яйцата за Великден

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com