Какво е токсична позитивност? 5 признака, че може да страдате от това

5499
Какво е токсична позитивност? 5 признака, че може да страдате от това
Снимка: iStock

Да се ​​принуждавате да останете позитивни през цялото време или да обезсилвате собствените си или чуждите негативни емоции са признаци на токсична позитивност

Положителността е необходима в много ситуации в живота ни. Но човек трябва да знае разликата между положителността и токсичната положителност. Ако се насилвате да останете позитивни през цялото време, дори и да не ви се иска, тогава може да сте стигнали твърде далеч. Токсичната позитивност е забавление и игри, докато не стане. Ако ще продължите да потискате негативните си емоции, като не си позволявате да ги чувствате, тогава само ще предизвикате повече страдание и тъга. Терминът „токсична позитивност“ е измислен за първи път от психиатъра Гаяни ДеСилва. Тя го нарече „неискрена позитивност“, която причинява вреда, ненужно страдание или неразбиране.

Признаците, че може да страдате от токсична позитивност

Чувствате се виновни, че сте разстроени или ядосани.

С толкова много токсични положителни цитати, които се носят в социалните медии в наши дни, умът ви е обусловен да вярва, че да се чувствате потиснати е грешно или ненормално. Някои може дори да вярват, че е признак на слабост, ако се натъжиш за нещо. Е, като човешки същества ни е позволено да изпитваме всякакви емоции. Така че, ако се чувствате виновни, че сте тъжни или ядосани, тогава може да страдате от токсична позитивност.

Няколко лесни стъпки за един по-позитивен ден

Вие се карате на хора, които не са позитивни.

Хората, които преминават през сериозна трагедия или психично заболяване като депресия, може да открият, че е почти невъзможно да бъдат повлияни от някаква мотивационна или позитивна реч. Те не са виновни, че не могат да почувстват щастие в определен момент. Така че, вместо да им се карате за липсата им на позитивизъм, можете да се опитате да разрешите проблема им или да предложите професионална помощ, ако преминават през психически проблеми.

Криеш истинските си чувства.

Ако сте започнали да криете истинските си чувства от близките и приятелите си, това е знак за токсична позитивност. Ако не разкриете как се чувствате, само ще навредите повече на психичното си здраве.

Вие обезсилвате емоциите на другите.

Ако често се оказва, че казвате фрази като „може да е по-лошо“ на вашите приятели или членове на семейството, когато се чувстват тъжни, тогава вероятно страдате от токсична позитивност. Вярно е, че може да има хора, които са в по-лоши ситуации от тях, но това не означава, че трябва да обезсилвате чувствата на когото и да било.

Това са двете зодии, които винаги мислят позитивно и винаги са ЩАСТЛИВИ

Вие отхвърляте всички чувства, които са негативни.

Според проучване от Тексаския университет, когато хората се опитват да избегнат негативните си емоции, тези потиснати емоции в крайна сметка стават по-силни. Това може да причини голяма вреда на ума и тялото им.

Техните негативни емоции могат да експлодират и да се проявят по различни начини. Например хората могат в крайна сметка да станат алкохолици или употребяващи наркотици или да спрат да обръщат внимание на диетата си или баланса между работата и личния живот.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 подаръка, които не трябва да се дават на новодомци

Нумеролог разкри как рождените дати на партньорите разкриват задачата на техния съюз

Учени с важно разкритие: Ето защо може да е оглушал Бетховен

Защо не е препоръчително да ядете извара за вечеря?

Какво стои зад мистерията с гробницата на първия китайски император? (ВИДЕО и СНИМКИ)

Рецепта за вкусно до немай къде пържено кюфте - Комшиите ще се чудят за рецептата

Последното стихотворение на Петя Дубарова

Любовен съвет за всяка зодия за 18 май 2024

Таро хороскоп за 18 май 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 18 май /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com