Какво казва кръвната група за характера и здравето ни?

4084
Какво казва кръвната група за характера и здравето ни?
Снимка: iStock

Има много начини да се определи каква е нашата личност. Една от интересните концепции е хороскопът на кръвната група, популярен в Япония. Според него всяка от четирите кръвни групи показва различни предразположения и черти на характера. И всичко това зависи от реда, в който се формира всяка група.

Кръвната група може да разкрие много за чертите на характера на даден човек.
Тя може да покаже и към какви здравословни проблеми страдаме. 

Кръвна група 0

Според японски учени това е най-старата кръвна група в света - тя е текла във вените още на първите хора. От нея произлизат останалите групи. 
Хората, които имат тази кръвна група, са изключително смели, импулсивни и шумни. Те могат да се справят с всичко и с всеки. Те са родени лидери. Амбицията им ги кара да вървят постоянно напред. 
Не се страхуват от трудностите и препятствията. Могат да се справят при всякакви условия. Малките неуспехи само ги мотивират да се стараят още повече. 
Устойчивостта и силата на волята на "нулите" могат да бъдат пример за другите. Те изискват много от заобикалящата ги среда, но най-вече от себе си. Знаят, че пътят към успеха минава през много жертви.

Хората с кръвна група 0 са дружелюбни и контактни. Те имат дарбата да преценяват хората. Трудно е да бъдат заблудени. Техният избухлив характер ги кара да изпъкват начело на групата при всякакви обстоятелства. Не им липсва смелост, която понякога граничи със самохвалство. Обичат предизвикателствата и често балансират на ръба на риска. Могат да бъдат безцеремонни и дори безмилостни в преследването на целите си. В крайни случаи тези хора могат да бъдат неприятни и агресивни. Склонни са към съревнование и изпитват удоволствие да унижават реален или въображаем противник. Склонността им към рисково поведение ги превръща в любители на екстремни спортове, рискови шофьори или комарджии.

Хората с кръвна група 0 се радват на отлично здраве. Те обичат спорта и се грижат за балансирано хранене. Въпреки че са физически здрави и в добра форма, те имат намалена устойчивост към всички видове вируси и бактерии. Прекарват по-тежко инфекциозните заболявания и се възстановяват от тях за по-дълго време.

Видовете кръвни групи и какво означават те

Кръвна група А

Хората с кръвна група А са склонни към заседнал начин на живот. Липсва им ловен дух и се чувстват по-сигурни в домашната си крепост. Не обичат промените и не ги привличат рисковете. Те ценят стабилността и чувството за сигурност, което тя им осигурява. Чувстват по-добре в група. Те са много семейно ориентирани и имат много приятели. Лесно печелят хората, но истинската им дарба е способността им да поддържат приятелства. 
Вярват, че най-добрата инвестиция за бъдещето е тази в хората, и с удоволствие посвещават времето и енергията си на това. 
Хората от кръвна група А са отлични организатори. Те никога не оставят нищо на случайността. Нищо не ги плаши повече от неочакваните промени в плановете. Те трябва да контролират ситуацията. Внезапната промяна на обстоятелствата означава загуба на контрол.

Хората с тази кръвна група са чудесни приятели, но и яростни врагове. Те вярват, че най-важното нещо е да се спазват законите и правилата. Те са много сдържани, на пръв поглед трудно се поддават на гняв. Не се заблуждавайте - те просто контролират емоциите си. Ако ги разстроите, можете да очаквате ответна реакция. 
Тези хора са родени дипломати. Винаги постигат целите си. В името на близките си са готови да ги преследват дори безмилостно и през трупове.

Такъв контрол над емоциите им за съжаление се отразява на здравето им - хората от група А често имат проблеми с неврозата, страдат от депресивни състояния, сърдечни заболявания или психосоматични разстройства. Затова те трябва да полагат специални грижи за психическото си равновесие. Вместо да избират динамични спортове, те трябва да се съсредоточат върху успокояването и релаксацията. 
Тези хора са предразположени към болестите на цивилизацията - хипертония, атеросклероза, инсулти. Освен това те често са алергични, а контролът им над нервите понякога се проявява в атопичен дерматит или обриви.

Кръвна група В

Хората с кръвна група В са истински свободни души. Те ценят най-много свободата и индивидуалността. Всеки опит да ги ограничите е като да им подрежете крилата. Често са самотници, защото губят времето си в празни и повърхностни контакти с другите. Имат много ограничен кръг от приятели, но приятелствата им са искрени, неподправени и за цял живот. Хората от група В ще скочат в огъня за близките си хора.

Хората от група В са истински индивидуалисти. Те имат безброй разнообразни интереси - често от напълно крайни области. Те изследват всяка тема със същия ентусиазъм и страст. 
Когато усетят, че не могат да научат нищо повече по дадена тема, те със съжаление я изоставят и се заемат с друга. 
Тези хора обичат да пътуват; те са движени по света от изключително любопитство. Трудно им е да се задържат по-дълго на едно място. Неспокойни души, които постоянно вярват, че имат още много да видят.

Тези хора са надарени с интелигентност и често четат много книги. Поради номадския си начин на живот ще изберат по-скоро електронен четец, отколкото голяма домашна библиотека. 
Въпреки това е малко вероятно да намерите сълзливи романси или книги по психология. Тези хора са надарени с голяма чувствителност, която за съжаление често им причинява болка. Ето защо избягват да се обвързват с други хора. Склонни са да избират прагматизма, поради което понякога ги възприемат като студени или егоцентрични. Не е за тях романтиката или празните приказки - те се съсредоточават върху решаването на проблемите. 
Тези хора избягват конфронтацията и конкуренцията. Те се стремят към хармония в света и обичат да проповядват за любовта и световния мир. 

Хората с кръвна група В са силни и устойчиви. Те притежават вродена издръжливост, която им позволява да живеят в движение. 
Въпреки това са предразположени към вирусни инфекции и настинки и хреми. За тях е обичайно да страдат от хроничен ринит. 
Хората с тази кръвна група имат силна потребност от нови усещания и поради свръхчувствителността си се опитват да притъпят съзнанието си със стимуланти, затова често се случва да се пристрастят към психоактивни вещества.

Учени разкриха каква е връзката между кръвната група и определени заболявания

Кръвна група АВ

Хората с кръвна група АВ имат интересна комбинация от характеристиките на хората с групи А и В. Те са склонни да бъдат донякъде хаотични. 
По-скоро са визионери, отколкото солидни и прецизни изпълнители. Могат да бъдат повърхностни в действията си, но и в междуличностните си отношения. Трудно им е да създават истински приятелства, тъй като в отношенията им с другите хора липсва дълбочина - често те просто намират другите за скучни. 
Хората от АБ умеят да симулират работа, знания или ангажираност. Тази черта им позволява да се адаптират чудесно към обстоятелствата. В резултат на това те бързо се изкачват по кариерната стълбица и заемат видни позиции. 
Притежават голямо лично обаяние, очарователни са и свръхсимпатични. 
В стресови ситуации обаче им липсва хладнокръвие и понякога изпадат в паника. Наоколо обаче винаги има приятелска душа, която да им се притече на помощ.

Хората с АВ обикновено са щастливи в любовта. Те са способни да създадат подобие на съвършена връзка. 
Тъй като са очарователни и жизнерадостни, те имат много приятели. Често организират големи събирания, а домът им винаги е отворен за другите. 
Но горко на всеки, който стъпи на крака на АБ! При тях изблиците на гняв са на дневен ред. Търпението им свършва внезапно и шумно. В гнева си те често са несправедливи и жестоки. Но яростта им отминава така бързо, както се е появила, а смаяното им обкръжение веднага го забравя.

Буйният им характер означава, че хората с тази кръвна група често имат проблеми със сърцето. Те трябва да се пазят и от инсулти. Те имат отличен метаболизъм и изключително силна имунна система. Често изпитват слабост и припадъци. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Най-разтърсващото любовно българско стихотворение

Любовен съвет за всяка зодия за 29 април 2024

Таро хороскоп за 29 април 2024

Много мъдра притча за майката, която съсипала сина си с грижите си

Страстната седмица започна: Много силна молитва към нашия Ангел Пазител

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com