Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете сок от ананас всеки ден

9759
Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете сок от ананас всеки ден
Снимка: RODNAE Productions / Pexels

1. Усилва имунитета и се бори с възпаленията

Пълнен с витамин С, сокът от ананас помага за увеличаване на броя на гранулоцитите в кръвта. Гранулоцитите - базофили, еозинофили и неутрофили - са белите кръвни клетки, отговорни за борбата с вирусите и бактериите. Също така, високите нива на есенциални и неесенциални аминокиселини, антиоксиданти и витамин А в сока от ананас помагат за намаляване на възпалението.

Какви са плюсовете, ако консумираме редовно сок от АНАНАС

Ананасът е чудесен плод, съчетаващ в себе си невероятен вкус и редица полезни хранителни вещества. А напитката от него ни действа освеж...

2. Помага за детоксикация на тялото и ума

Тъй като е зареден с антиоксиданти и протеолитичен ензим - бромелаин, сокът от ананас е добра детоксикираща напитка. Ананасът има дългогодишна история като средство за храносмилане, мощно почистващо средство, което алкализира тялото и ускорява метаболизма.

Витамините В, присъстващи в ананаса, стимулират функционирането на мозъка и намаляват стреса и напрежението. В допълнение, ананасът съдържа триптофан – аминокиселина, участваща в производството на серотонин (хормон на щастието).

3. Невероятно полезен за зрението

Редовната консумация на сок от ананас намалява риска от развитие на катаракта и дегенерация на макулата. Витамин С и антиоксидантите, присъстващи в ананаса, противодействат на помътняването на очната леща, което в крайна сметка води до помътняване и загуба на зрението. Бета-каротинът, витамин А, калий и манган се борят с увреждането на клетките, което води до дегенерация на макулата при възрастните хора.

ТОЗИ плод бори тромбите в кръвта и гарантира дълголетие

Този плод е ценен не само заради вкуса си, но и заради положителните си ефекти върху здравето. Съдържа голям брой полезни вещества, кои...

4. Това е здравословна напитка за сърцето

Включете сок от ананас в диетата си и сърцето ви ще ви благодари. Поради съдържанието на калий и бромелаин, ананасът предотвратява съсирването на кръвта, облекчава напрежението на кръвоносните съдове, насърчава кръвообращението и подобрява здравето на сърдечно-съдовата система. Освен това ще предпази от инфаркти и инсулти.

Ананасът също така съдържа мед, основен минерал в образуването на червени кръвни клетки (RBC). Черните кръвни клетки пренасят кислород и премахват въглеродния диоксид от тялото.

5. Регулира кръвното налягане

Диетата с ниско съдържание на калий води до хипертония. Калият ви помага да балансирате количеството вода в тялото си. Освен това е добър за кръвното ви налягане. А ананасът е сред плодовете с най-ниско съдържание на натрий. Една чаша сок от ананас съдържа около 1 mg натрий и 195 mg калий. Ето защо диетолозите предлагат сок от ананас за хора с хипертония.

Плодът на младостта, който ще направи чудеса с вас!

Диетологът Наталия Пугачева ни разказва за един плод, който има категорично влияние върху здравето на костите, зъбите, косата и ноктите...

6. Предпазва от рак

Ананасът може да предложи защита от рак, като действа буквално като опора. Витамин С, бромелаин, флавоноиди и други антиоксиданти, присъстващи в плода, се борят със свободните радикали, но това, което прави ананаса противоракова храна, е манганът. Манганът е ко-факторът, участващ в производството на ензим супероксид дисмутаза, който помага за разграждането на свободните радикали в тялото.

Бромелаинът има превъзходна цитотоксичност спрямо химиотерапевтичното лекарство 5-флуороурацил, казват проучванията върху животни. Също така се казва, че високото съдържание на фибри в ананаса намалява риска от колоректален рак.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com