Колко на брой мускули участват в усмивката?

3020
Колко на брой мускули участват в усмивката?
Снимка: iStock

Човешкото лице е най-сложното, високо развито и ефективно средство за комуникация, което някога е съществувало. Неговите функции са усъвършенствани от милиони години еволюция. Когато изпитваме радост или тъга, когато се страхуваме или сме изненадани, мускулите на лицето ни се свиват и отпускат с абсолютна точност и в перфектна хармония. Те предават нашето емоционално послание към света около нас. Една-единствена усмивка може да ни каже повече неща от хиляди думи.

За да се усмихнем искрено, е необходима изключително прецизно координирана работа на много лицеви мускули. Мускулите са синергисти и антагонисти. Тези, които си „помагат“ при извършването на лицево движение, се наричат ​​синергисти. Онези, които произвеждат движения в противоположни посоки, се наричат ​​антагонисти.

Колко пъти на ден се усмихваме?

Не трябва да чакаме специална причина. Скорошни изследвания потвърдиха, че когато показваме емоция, тя се увеличава по интензитет, ако смръщим вежди или повдигнем ъгълчетата на устните си. Наистина, когато се усмихвате, лицевите мускули се активират, изпращайки сигнал до мозъка да произвежда ендорфини - „хормони на щастието“. Колкото повече се усмихваме, толкова по-щастливи се чувстваме!

Лекар обясни как човешкото лице издава недостига на витамин D

Дори принуждаването да се усмихваме насила може да подобри настроението ни. Психолозите са открили, че даже и да сме в мрачно настроение, можем мигновено да го подобрим, като се насилим да се усмихнем.

Усмивката подсилва имунната ни система. Тя наистина може да подобри и физическото здраве. Организмът ни е по-спокоен, когато се усмихваме – защото така насърчаваме доброто здраве и стабилната имунна система.

Усмивката е заразна.

Това не са само и просто думи – тя наистина заразява с добро настроение. В проучване, проведено в Швеция по този въпрос, хората изпитват големи затруднения да се намръщят, когато гледат други усмихнати хора - лицевите им мускули сами се опитват да изразят усмивка на лицето.

Усмивката облекчава състоянието на стрес. Тялото ви тутакси започва да отделя ендорфини, когато се усмихвате, даже когато се насилвате да го сторите. Тази рязка промяна на настроението помага да се почувствате по-добре и облекчава стреса.

Усмихването е по-лесно от мръщенето.

Учените са констатирали, че тялото използва повече мускули при мръщене, отколкото да се усмихне.

Усмивката е известен в целия свят знак за щастие. Макар ръкостисканията, прегръдките и поклоните да имат различно значение в различните култури, усмивката представлява познат навсякъде и във всички култури сигнал за щастие и одобрение.

Човешкото лице изразява повече емоции, отколкото можем да осъзнаем

При усмивка се използват между 5 и 53 лицеви мускули.

Само тя може да принуди тялото ви да задейства до 53 мускула едновременно.

Усмивката дори може да помогне да ви повишат по служба. Тя ви прави по-привлекателни, общителни и уверени – което увеличава шансовете ви за кариерен напредък.

Усмивката е най-разпознаваемото изражение на лицето – хората различават усмивка от разстояние 100 метра.

Усмивката е по-чаровна от грима. Изследване установило как 70% от хората смятат, че жените са по-хубави, когато се усмихват, отколкото, ако носят грим.

Има 19 различни видове усмивки.

Множество изследователи ги разделят на 2 категории: формални, „социални“ усмивки, които ползват по-малко мускули - и искрени, „чувствени“ усмивки, които задействат повече лицеви мускули.

Според повечето лекари, истинските усмивки започват, когато бебетата спят на възраст между 4 и 6 седмици – ала бебетата вече се усмихват насън веднага, щом се родят.

Затова: усмихвайте се по-често, обграждайте се с доброта и бъдете щастливи!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Кой е най-големият полуостров в света?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com