Колко на брой са джуджетата на Дядо Коледа?

3904
Колко на брой са джуджетата на Дядо Коледа?
Снимка: iStock

Историята за Дядо Коледа неизменно е свързана с неговите помощници джуджетата, които са популярни по целия свят. Нахлуват в домовете ни и дори участваха в много филми. Но кои са били първите джуджета и колко са на брой?

Традиционните коледни джуджета и тяхната роля

Всеки голям бизнес започва с нещо малко и вълшебната работилничка на Дядо Коледа не прави изключение. Джуджетата произхождат от скандинавските гномчета и пазят дома от злото. В средата на 19-ти век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гномчета - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите, които вече се представят като верни приятели и помощници на Дядо Коледа.

Според легендите най-напред Дядо Коледа наема само 6 джуджета. Те са интелигентни и висококвалифицирани. Помагат му да прави играчки и да откликва на милионите молби, които децата му изпращат всяка година. Без джуджетата Дядо Коледа не би успял да превърне коледната мечта на децата в реалност.

Кои са джуджетата на Дядо Коледа?

Алабастър Снежната топка
Макар всички джуджета да са много интелигентни, Алабастър е единственият елф на Северния полюс с две университетски дипломи. Той е винаги приятелски настроен и с добро сърце. На него е поверена една от най-важните задачи - да ръководи списъка “Палав или послушен”, така че определено искате да сте на негова страна.

Той разработва сложна компютърна система, която актуализира рейтинга на всяко дете “Палав или послушен” пет пъти в минута през цялата година. Благодарение на Алабастър, Дядо Коледа има най-новата актуализация за всички и може да коригира производството и доставянето на играчки до последната минута.

Как се казва селцето на Дядо Коледа?

Буши Вечнозеленият
Опитен инженер и изобретател на вълшебната машина за правене на играчките на Дядо Коледа, Буши идва от семейство, което живее в северната гора. Подобно на повечето горски създания, Буши придобива умения в изкуството на дърворезбата в ранна възраст. Докато е момче на 103 години, той вече е създал милиони дървени влакчета, коли, динозаври и други играчки. Днес Буши е главният производител на играчки за Дядо Коледа и продължава да развива прочутата си машина, за да отговори на неспирното търсене на нови играчки от децата.

Пепър Минстикс
Пепър е защитник на вълшебния свят на Дядо Коледа и си проправя път до началник на службата за сигурност на джуджетата. На него е поверена важната задача да се грижи за благополучието и безопасността на Дядо Коледа. Освен това, той отговаря за охраната на тайното местоположение на селото на Дядо Коледа и вълшебната работилница. Милиарди деца, да не говорим за възрастните, биха се радвали да узнаят къде се намира.

Пепър обича да се облича във военни одежди и да патрулира из селото със сандък, пълен с медали на джуджета и импровизирана броня, направена от кухненски тенджери и тигани. Той притежава единствена по рода си картечница, стреляща с дъвка и никой не би посмял да се забърква с него.

Шини Упатрий
Шини е най-старият жител на селото на Северния полюс, по-възрастен е и от Дядо Коледа. Не е по-висок от 4-годишно дете, кльощав и набръчкан като стара ябълка. Под суровата му външност и капризни маниери, той има добро сърце и е напълно отдаден на Дядо Коледа.

Шини е лидерът на всички джуджета, съосновател на вълшебната работилница. Всички се примиряват с неговото капризно настроение, защото без стария Шини Упатрий нямаше да има село, работилница, Коледа и може би, дори Дядо Коледа.

Откъде идва образът на Дядо Мраз?

Мери Захарният бонбон
Говори се, че Мери произхожда от далечна азиатска провинция. Тя е мъничка с тъмна коса и кожа и много красива. Началник на производството на сладкиши, Мери е най-прекрасната готвачка и най-добрият помощник на Дядо Коледа в кухнята. Елфът Елфин я обожава и е научил повечето си рецепти от нея. Ако Дядо Коледа някога ви е носил шоколадови бонбони и други сладки изкушения, Мери Захарният бонбон стои зад оригиналната рецепта.

Уънорс Оупънслей
Един от няколкото стари местни северни джуджета, Уънорс е на средна възраст, около 600 години. Подобно на своите предци - викингите - той е висок и силен с дълга руса коса на плитки. Той носи дузина малки звънци по дрехите си, затова очарователният звук на вълшебните коледни камбани го преследва навсякъде. Уънорс отговаря за елените и е истински изобретател и занаятчия, който винаги носи със себе си молив и бележник, за да рисува, скицира и да измисля нови изобретения. То е създател на вълшебната шейна на Дядо Коледа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 1 май

Любовен съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Таро съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Можете ли да кихнете с отворени очи?

Еремия 2024 г.: Традиции и обичаи

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Стихотворение за 1 май
Стихотворение за 1 май

"Първи май" Да спрат фабричните комини и всеки черен труд да спре, и туй намръщено море от морни роби и робини да озари и приласкай усмивката...