Кристали за сън: Осигурете си пълноценен сън с тези лечебни кристали

2923
Кристали за сън: Осигурете си пълноценен сън с тези лечебни кристали
Снимка: iStock/Guliver

Средствата за неспокоен сън са безброй, като броене на овце, избягване на екрани преди лягане или практикуване на упражнения за релаксация. Друг вариант, в който някои хора се кълнат, е използването на кристали.

Няма никакви научни доказателства в подкрепа на използването на кристали за сън, но привържениците на енергийното лечение вярват, че поставянето на кристали в спалнята ви или носенето им преди сън може да ви помогне да получите прилична нощна почивка.

Земята е съставена от хиляди минерали със специфични и мощни способности да лекуват, балансират и укрепват нашето съществуване. Тяхното вибрационно моделиране получава, предава и усилва енергията.

Кой е кристалът за вашата зодия

Какво казва науката?

Изследванията на лечението с кристали като цяло са много ограничени, а изследванията в областта на кристалите и съня не съществуват.

Една често срещана хипотеза е, че кристалите произвеждат плацебо ефект. По-старо проучване от 2005 г. отбелязва, че лечебните ползи от кристалите може да се свеждат до силата на ума повече от всичко друго.

Културите по света обаче са използвали лечението с кристали от векове за лечение на различни заболявания и все още го правят и до днес. Въпреки че няма много изследвания, които да подкрепят ползите им, вероятно няма да навреди да опитате кристалите.

Най-добрите кристали за сън

Сънят може да бъде нарушен поради множество различни причини, като стрес, безпокойство, кошмари, невъзможност да изключите ума си или опасения за здравето.

Какъвто и да е проблемът, поддръжниците казват, че може да има кристал, който да помогне.

Спокоен сън: флуорит, зелен калцит, розов кварц.

Флуоритът и зеленият калцит предлагат успокояваща и успокояваща енергия и ни канят към лека емоция след дълъг ден. Розовият кварц е камък на любовта, който ни насърчава да се освободим от всички дисхармонични енергии или взаимодействия на деня.

Безпокойство и сън: родохрозит, червено тигрово око, аметист.

Тези три камъка са полезни за облекчаване на тревожността и успокояване на нервната система, за да отпуснете тялото и ума.

Безпокойството с усещане за стягане в гърдите може да бъде облагодетелствано от родохрозита. Когато става въпрос за безпокойство на цялото тяло е добре да се използва червено тигрово око.

Аметистът е успокояващ за тези, които изпитват безпокойство като главоболие от напрежение или храносмилателни затруднения

Важно е да се отбележи, че нито едно от тези твърдения не е подкрепено с научни доказателства.

Камъни-талисмани за зодия ВОДОЛЕЙ

Безсъние: хаулит, лунен камък, опал, рубин.

Ако страдате от безсъние, причинено от препускащи мисли преди лягане, парче хаулит, поставено под възглавницата ви или като кристална решетка около леглото ви, може да ви помогне.

Лунният камък и опалът могат да помогнат на тези, които са склонни да мислят прекалено много. Тези камъни предлагат усещане за дълбоко спокойствие и ни напомнят за мистериите на Вселената.

Що се отнася до други причини за безсъние енергийните терапевти препоръчват рубин.

Ако изпитвате продължаващо безсъние, не забравяйте да говорите с Вашия лекар относно възможностите за лечение.

Сънища и кошмари: епидот, черен турмалин, цитрин.

Епидотът е камък на голямото разбиране. Чудесно е да подобриш сънищата си и да се докоснеш до своята мъдра, интуитивна природа. Черният турмалин е камък на защитата и помага срещу кошмари, докато цитринът е камък на силата и е полезен за преодоляване на предизвикателствата, които често се появяват в повтарящите се сънища.

Сън и релакс: сапфир, сугилит, селестит.

Сапфирът активира мистичното виждане и носи енергия на дълбок мир. Сугилитът насърчава усещането за медитативен дзен и спокойствие на клетъчно ниво. Целеститът е известен още като камъка на ангелите и ни вдъхва с благодат и желание за спокойствие и спокойствие.

Сънна апнея: кварц, яспис, лапис лазули.

Кварцът помага да се поддържат отворени енергийните канали в цялото тяло. Ясписът влива в кръвта ни енергията на обновяването и жизнеността, укрепвайки ни на клетъчно ниво.

Ясписът ни свързва с космическия принцип на хармония и баланс, позволявайки на духа ни да се ангажира с езотерични занимания, така че физическото ни тяло да може да си почине и да се обнови.

Хъркане: син кианит, син калцит, селенит.

Тези камъни помагат за изчистване, балансиране и разширяване на зоните на гърлото и синусите, за да позволят по-добър енергиен поток.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тайната на всички дълголетници: това нещо ще удължи живота ви с 5 години

Кои признаци подсказват, че той не ви харесва?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 12 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 12 май /валутен калкулатор/

5 характеристики на външния вид, които правят жената аристократка

6 неща, които носят само жените с високо самочувствие

Коя река е най-големият приток на Дунав?

Кои са най-добрите комплименти за мъж?

Какво се случва с тялото ни, когато прегърнем дърво?

Как да заспим ефективно, за да имаме по-дълбок сън през нощта?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com