Най-доброто време за садене на тези зеленчуци и билки е през август

11272
Най-доброто време за садене на тези зеленчуци и билки е през август
Снимка: iStock/Guliver

Всички мислят, че август е месецът, в който се прибира по-голямата част от реколтата, но добрият градинар само може да мечтае за почивка, защото именно през август започва най-благоприятният период за засаждане на редица култури. Въпреки че навън става по-студено през последния месец на лятото, в градината е възможно да се отглеждат растения с кратък вегетационен период.

Салата

Идеално е да засадите рано зреещи сортове през август. В рамките на 30-40 дни след засяването те ще бъдат готови за бране, според градинарите. Най-добре е да отглеждате маруля.

Рукола

Тази билка издържа на температури до -7 ° C. Трябва да се знае, че руколата не обича сянката. В същото време, за да я предпазите от прохладата, ще е по-добре да я покриете. Опитните градинари използват пластмасови бутилки.

Спанак

Август е чудесен за сеитба, тъй като спанакът не обича топлината и предпочита сянка и прохлада. И също така добро поливане, така че не можете да пестите от вода. От сеитбата до прибирането на реколтата преминава много малко време - само около 30 дни.

Зеле

За сеитба е по -добре да изберете рано зреещи сортове бяло или китайско зеле. Последното често се бърка с пекинско зеле, но през август е по -добре да се засади пак чой зеле. Преди сеитбата леглото трябва да бъде добре навлажнено и покрито например с лутрасил или спанбонд. Първата реколта от зеле ще бъде след 30 дни, в случая с китайското зеле - след 45-60 дни.

Репичка

Тя расте много бързо, първата реколта може да бъде готова за две седмици, така че можете да сеете репички дори два пъти месечно. Преди засаждането е по -добре да се мулчира земята, например с торф. Поставянето на семената трябва да е плитко, а поливането - умерено.

Ряпа

Идеална култура за отглеждане през август. Плодовете са едри, въпреки че е необходимо плитко засаждане. За предпочитане е да се сее в ниско алкална плодородна почва. Добре е краставиците да растат на това място. Изисква слънчева светлина и редовно поливане.

Цвекло

Проблемно е да се отглеждат големи кореноплоди за кратко време, но можете да успеете да съберете сладко младо цвекло. Разбира се, ако не настъпи силен студ, тъй като цвеклото не обича ниските температури.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com