Направете това в спалнята си и ще забравите за безсънието

2788
Направете това в спалнята си и ще забравите за безсънието
Снимка: iStock

Часовникът, обикновено считан за неразделна част от интериора на спалнята, може да бъде източник на ненужен стрес и среднощно будуване. Въпреки че първоначално може да изглежда като нещо неосезаемо, присъствието му можете да повлияе на качеството на съня и общото ви благополучие.

В следващите редове ще разгледаме, защо е полезно да помислим за премахване на часовника от спалнята и какви са потенциалните ползи от този ход.

Още: Оказват ли влияние земните магнитни полюси върху съня? Ето какво казват учените

Намалява натрапчивостта на времето

Имаме тенденция да се фиксираме върху времето, когато сме в спалнята, особено ако имаме трудности със заспиването. Гледането на часовника може да наложи допълнително напрежение върху нашата способност да се отпуснем и да заспим. Когато осъзнаем колко време е минало от момента, в който сме легнали, често се стимулираме да се тревожим за това, колко часове за сън ни остават. Премахването на часовника от спалнята може да помогне да освободим ума си от този стрес и да се отдадем на по-пълен и спокоен сън.

Създава по-отпускаща среда

Спалнята трябва да бъде място за отдих и отпускане, а не за контролиране на времето. Присъствието на часовник може да пречи на това усещане за спокойствие, като ни напомня постоянно за отлитащото време. Като премахнем часовника, ние създаваме по-натурална и спокойна атмосфера в спалнята, която насърчава по-добър сън и общо благополучие.

Подобрява режима на сън

Стимулите като светлина и звук могат да създадат пречки за качествения сън. Дори слабата светлина на цифровия дисплей на часовника може да допринесе за нарушаване на съня. Освобождаването на спалнята от часовника намалява вероятността за нежелани събуждания по време на нощта, като подобрява качеството и продължителността на съня ни.

Още: Никога не слагайте тези цветя в спалнята - ето защо!

Поощрява по-натурален подход към съня

Когато премахнем часовника от спалнята, ние поощряваме по-естествен и интуитивен подход към съня. Вместо да се ориентираме според точния час, ние се учим да слушаме своите тела и да се покоряваме на техните потребности. Този подход може да ни помогне да се върнем към по-естествените си цикли на сън и да се чувстваме по-отпочинали и свежи сутринта.

Премахването на часовника от спалнята може да се окаже стъпка към по-здравословен и по-приятен сън. Като освободим пространството си от присъствието на времето, ние създаваме по-спокойна и по-отпускаща атмосфера, която е основен елемент за качествен сън и добро физическо и психическо благополучие. Разгледайте възможността за премахване на часовника от спалнята си и открийте как това може да промени начина, по който спите и се чувствате всеки ден.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Топ 5 на най-красивите места в Европа през пролетта

Кой е най-големият полуостров в света

Тези 3 цвята никога не трябва да се използват за боядисване на яйца за Великден

В коя държава е най-голямото пристанище в Европа

Не хвърляйте старото великденско яйце - ето за какво се ползва

Тези 6 храни съкращават живота

Как трябва да се грижи за себе си жена след 35 години, за да запази младостта си

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

След Цветница започва най-тъжната седмица за християните

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com