Научете какви са най-новите тенденции в прическите за това лято!

16015
Научете какви са най-новите тенденции в прическите за това лято!
Снимка: iStock

Най-приятното в трендовете за модните прически това лято е, че сега има наистина много тенденции – тоест, всяка дама определено ще намери вариант по свой вкус. Нали всички затова харесват разнообразието - то ви позволява да се откроите от тълпата, да не губите своята индивидуалност и да покажете на всички, че следвате модата. Какви прически ще бъдат в тренд през 2022 г.?

„Момчешка“. Честно казано, не е много ясно защо стилистите са нарекли така тази прическа, след като в нея няма нищо мъжко. Всъщност това е познатото ни късо и равно дамско подстригване, дължината на косата е до ключиците. Подчертава се лека небрежност, естествена текстура, нефиксирина с лак. Без остри ръбове, напротив, раздуйте кичурите и добавете обем!

„Естественост“. Приемете себе си такава, каквато сте. Още повече, че това е модно. Опитайте поне понякога да се откажете от машата и оставете косата си такава, каквато е. Права – много добре! Къдрава – отлично! Пухкава - супер! Естествените къдрици в стила на рошавите 1980-те години и днес завладяха модните подиуми и уверено навлизат в ежедневието. Подчертайте структурата на кичурите с бретон или ъгловата прическа.

Лъскава коса у дома – ето как

„Бретон-щора“. „Щората“ с бретон се завърна на мода – но в по-дълъг вариант. Удължените странични бретони, наричани още „щори“, рамкират лицето много красиво и придават обем на прическата дори при къса коса. Запомнете: къс бретон над челото и по-дълги покрай бузите!

„Бретон-каскада“. Каскадният бретон изглежда страхотно на къдрава коса. За къдравите дами експертите предлагат този сезон именно каскаден бретон. Носете косата си пусната, съберете я на опашка или я закопчайте - с една дума, покажете въображението си!

„Шег“ ново поколение. Поздрави от 70-те години на миналия век: прическата „шег“ се върна в модата! „Шег“, „рошава“, „вълчица“... Тази прическа има много имена, но лесно се познава по своята разрошеност. Били Айлиш я изведе на нова висота, а стилистите я направиха съвременна и невероятно актуална. Особено стилно изглеждат вариантите със средна дължина, лек бретон и силно накъсани, сякаш изтънени с бръснач пластове. Такава каскада помага за визуално увеличаване на обема на косата. Друг плюс е, че не е необходимо да актуализирате често прическата си: „шег“ расте много красиво и изобщо не създава проблеми. Между другото, можете изобщо да не оформяте прическата, а да я оставите да изсъхне естествено, като леко я напръскате с текстуриращ спрей.

Топ 10 начини за удължаване на коса

„Грива на русалка“. Тази година може да си позволите гривата на русалката Ариел. И отново преосмисляме тенденциите от 1990-те години. Този път празнуваме завръщането на блясъка! Дълги, обемни, лъскави кичури, оформени в леки вълни, може спокойно да се нарекат най-добрият аксесоар, защото такава прическа определено ще привлече вниманието на всички към вас. За да подчертаете допълнително устните, скулите и очите, помолете фризьора да направи два-три кичура с няколко сантиметра по-къси. Това не може да се нарече пълноценен бретон - имаме предвид точно кичурите, рамкиращи лицето. Дължината се избира индивидуално: трябва да се съсредоточите върху това какво точно искате да подчертаете в образа си и какви акценти да поставите. И още един трик: използвайте специални спрейове, които придават на кичурите брилянтен блясък.

Късо и още по-късо! Ултра-къси и възможно най-небрежни - такива прически също ще бъдат на върха на популярността през 2022 г. Ако сте уморени от дължината и искате нещо по-късо, този тренд е само за вас. Експертите прогнозират безпрецедентна популярност на всички видове пикси-вариации. Къси, ултра-къси, с обръснати елементи, шарки, различни цветове от естествени до неонови - вие сте ограничени само от собственото си въображение. Е, и от евентуален дрес-код, ако работите в компания, където това има значение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как сами да премахнете зъбния камък?

Нудистки плаж в Сардиния организира голи сватби

В кое море се влива река Марица?

Кой е единственият български град на река Тимок?

За да печете на барбекю най-здравословно, спазвайте тези правила

Защо Свети Георги е наречен "Победоносец"?

Ето защо трябва да съхранявате фолиото за храна в хладилника, а не в шкаф

Как се пише: сарма или сърма?

Ветеринар обясни защо котките всъщност спят толкова много

Топ 10 традиционни предястия за Великден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com