Не е за вярване, че тези пеещи купи действат лечебно и успокояващо

3247
Не е за вярване, че тези пеещи купи действат лечебно и успокояващо
Снимка: https://pixabay.com

Навярно не всички са запознати със свойствата и ефектите на пеещите купи върху нашето тяло и психика, но днес ще ви запознаем с ползите от тях. Тази дейност се практикува с лечебна цел още отпреди 2 хилядолетия. Човек може сам да възпроизвежда звука от купите и да повлиява на собствените си проблеми. Пеещите купи са подходящи за лечение на състояние като ревматизъм, по-бързо възстановяване след операция, премахване на различни страхове, стрес, получаване на енергия, отваряне на чакрите и др. 

Звуците от купите се възпроизвеждат с помощта на чукче, като мелодията е успокояваща и приятна, която се съгласува с мозъчните вибрации и активира функцията на мозъка. Други ползи от пеещите купи са, че укрепват връзката тяло-дух, както и укрепват връзката между двете полукълба на мозъка, потискат егото и вътрешната борба, която постоянно водим със себе си. 

Как лекуват звуците

Има различни видове гимнастика, но една от най-нестандартните от тях е звуковата. Оказва се, че дори звуците имат своето въздействие въ...

Пеещите купи възпроизвеждат звука Ом, за който знаем, че участва в сътворението на Вселената. Чрез него при слушане на тези звуци ние подсъзнателно се свързваме и с енергията на нашия духовен дом.

Купите може да откриете в различни онлайн магазини, както и от индийски и тибетски, непалски магазини. Цената им варира, като в световноизвестни сайтове като амазон например, средно тя е 30 долара. Определя се в зависимост от материала, с който са изработени, големината, мантрите и др.

От какво са направени пеещите купи?

Пеещите купи са създадени от разтопени камбани, които монасите успяват да скрият преди нашествието при Тибет. Смята се, че именно заради това те имат и целебни свойства. Тези купи са част и от различни йога сеанси и медитации, както и за религиозни церемонии. За да се види ефектът от тях, трябва да бъдат използвани поне 3 пъти в месеца, като се препоръчват дори на онкоболни за по-лесното преминаване през ефектите от химиотерапията, както и за стимулиране на клетъчно ниво и превенция от различни заболявания. Пеещите купи имат и антибактериално свойство, което кара редица хирурзи да ги предпочетат като музикален фон по време на операция например.

Защо не можете да пиете, докато ядете?

Сред многото препоръки е, да не се пие по време на хранене. Каква е причината за това мнение и доколко е оправдано, възможно ли е да се...

Не изсиквайте да откриете своята купа на секундата, тя сама ще ви открие и ще я усетите, в противен случай няма да свири в ръцете ви. Ако купата е малка – задръжте я на лявата си длан и опънете пръстите надолу. Удряйте с чукчето леко в 4 посоки – изток, запад, север, юг във външната страна на купата. След това с чукчето минавайте леко по ръба на купата в посока на часовниковата стрелка, като постепенно започвате да увеличавате силата на удара с чукчето.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво се дава на лазарките по традиция?

Как лесно да познаем чистия мед?

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com