Правилният дизайн на кухнята ще донесе просперитет на къщата

590
Правилният дизайн на кухнята ще донесе просперитет на къщата
Снимка: iStock

Как местоположението на кухнята влияе на благосъстоянието?

Най-добрият вариант за местоположението на кухнята за привличане на благополучие е източната страна на къщата. Кухнята, разположена на изток, дарява жителите на къщата с жизненост, просперитет и благополучие. Ако това не е възможно, то поне в източната част трябва да се постави плоча. Храната, приготвена на такава печка, също ще даде жизненост, ще насърчи късмета и просперитета.

Добри варианти са и южната и югоизточната част на къщата.

Разположението на кухнята и печката в западната част ще създаде повишен вкус към живота, но също така ще допринесе за разточителството на домакинята. В същото време в такава кухня продуктите ще се съхраняват по-лошо.

Северната част на жилищното пространство е най-лошо за местоположението на кухнята и печката, в такава кухня жизнените процеси ще се забавят и привличането на благополучие е много трудно.

Фън Шуй в кухнята - най-често срещаните грешки

Как да организираме жилищното пространство на кухнята?

В допълнение към местоположението на кухнята е важно умело да организирате нейното пространство и да подредите правилно мебелите.

Местоположението на печката вече беше казано, но е важно да се спазва още едно условие - печката, както и хладилникът, не трябва да се виждат от входа. Същото се отнася за всяко място, където се съхранява храна.

Готварската печка и мивката не трябва да се намират една до друга или една срещу друга, това допринася за изтичането на енергия от храната и приготвяните ястия. По същата причина в кухнята трябва да има открити източници на вода, като фонтани или аквариуми.

Най-добрите цветове за кухнята са всички нюанси на земята (кафяво, бежово, теракота).

Много е важно да следите миризмите в кухнята, те трябва да са само приятни - кафе, канела, цитрусови плодове, миризма на пресен хляб.

Фън шуй кухня: Какви съдове ще привлекат късмет и финансово благополучие?

Стайните цветя, разположени в кухнята, също привличат благополучие, те също са източник на комфорт и хармония. За кухнята са подходящи ампелни растения, кактуси, парично дърво. Идеалният вариант за тяхното местоположение са рафтовете, разположени по стените.

На първо място, кухнята трябва да се поддържа чиста. Според древен знак постоянно мръсният под в кухнята е нещастие, а масата за хранене с нечисти и мръсни съдове е знак за кавги и проблеми в семейството. Също така, кавгите и липсата на пари се гарантират от навика да бършете масата за хранене с хартиена салфетка или да премахнете трохите от масата с ръка.

Важно е и какво има на масата за хранене. Празната маса не добавя просперитет и щастие към семейството, за да го привлечете, достатъчно е да поставите цвете или някаква сдвоена фигурка на масата, например гълъби или някои животни.

Не можете да оставяте ножове на масата - това е лоша поличба, обещаваща загуба на пари.

Най-известният знак е свързан със счупени съдове, което носи лош късмет. Всички прибори, върху които се появяват стърготини и пукнатини, трябва незабавно да се изхвърлят и в никакъв случай не яжте и не пийте от тях.

Поръсването със сол се счита за лоша поличба, но объркването на сол със захар е добра поличба, която обещава скоро добри новини. Няма значение, ако ястието се окаже с необичаен вкус.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Японски психолози: Бърз трик, с който да се отървете от гнева за секунди

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com