Прочетете това, ако се потите нощем и искате да се отървете от този дискомфорт

1717
Прочетете това, ако се потите нощем и искате да се отървете от този дискомфорт
Снимка: iStock

Почти на всеки му се е случвало да се събуди нощно време облян в пот. Когато е средата на юли, разбира се е нещо нормално. Но когато се случва често, дори в най-студените зимни дни, по-добре направете проверка на здравето си, защото може да се окаже причина по-сериозна, от колкото сте си представяли.

Какви може да са причините? 

Каква е причината да сънуваме хартия?

Менопауза

Приблизително 51 години са средната възраст за менопауза, като това е състояние, което не е проблематично и не се лекува, тъй като е напълно нормално за тялото. Има моменти, в който настъпва по-рано, но и в двата случая жените могат да очакват физиологични промени в тялото. Вашият лекар може да ви предпише хормонална терапия, която да ви помогне да се чувствате по-добре и то само ако има нужда.

Нервен срив

Ако имате струпване на притеснения на работното място, в семейството, неконтролируеми страхове или каквито и да е други дори патологични притеснителни състояния, това може да доведе до редица симптоми, като напрежение в мускулите, сърцето, дишането, стомахът и много изпотяване.

Ако се събуждате в средата на нощта внезапно, облени в пот, а след това дълго не можете да се приспите, най-добре е да се консултирате със специалист, който да се опита да достигне до причините за безпокойство и нервност, които ви тормозят. Така най-добре ще получите препоръки за промяна в живота, които да се отразят благоприятно и успокояващо. 

Хиперхидроза

Два вида е прекомерното изпотяване - общо и локализирано, като общото е на повече и на по-големи участъци на тялото, а локализираното в отделни и конкретни. Например дланите или подмишниците.

Над колко часа сън е вреден за вашето здраве?

Вредно ли е да се прекалява с нещо приятно? Вярно е, че пълноценният нощен сън е важен за здравето. Но прекалено много сън не е полезен...

Това състояние не е само свързано с високите температури, физическото натоварване или емоционалния стрес, но и при някои заболявания или действието на лекарства. Когато причината е неясна, посетете лекар!

Прием на лекарства

Изпотяването през нощта може да е свързано и с някои лекарства. Ако имате такива подозрения, консултирайте се с вашия лекар дали може да открие алтернативен вариант. Но никога не спирайте рязко и самосиндикално или още повече, сами да променяте лекарствата, които приемате за дълго време и постоянно лечение.

Треска

Ако температурата на тялото започне да се повишава внезапно и много, това може и да означава, че тялото се бори с някаква инфекция. Появи ли се треска, или втрисане както през нощта, така и през деня, бързо трябва да посетите лекар и да изследвате причината.

Събуждате се между 1 и 4 през нощта - лекар разкри какво означава това

Събуждате ли между 1 и 4 часа през нощта? За тази аномалия има основателна причина. Каква е причината за събуждане между 1 и 4 часа пр...

Хипертиреодизъм

При хипертиреодизмът, щитовидната жлеза отделя прекалено много от хормона тироксин в тялото и води до симптоми като загуба на тегло, въпреки апетита, кардиопалмус, прекомерно изпотяване, навлажняване на кожата, изтъняване на косата, проблеми със стомаха и нервната система. Най-добре при подобни симптоми е да отидете на лекар и той да ви изпише подходящи диета и лечение.

Над колко часа сън е вреден за вашето здраве?

Сънна апнея

Това е синдром, който се състои в повтарящо се спиране на дишането до 15 секунди или дори повече, придружено с хъркане, събуждане нощем или изобщо липса на сън, а това води дори до загуба на паметта, сънливост и оплаквания от липса на работоспособност. Посетете лекар при подобни симптоми.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com