Ръцете издават възрастта

3197
Ръцете издават възрастта
Снимка: iStock

Възрастта на жената се познава най-вече по ръцете и. Да вземем например поп-иконата Мадона. Въпреки, че винаги се намира страхотна форма, нейното рождение се разкрива от ръцете и. Ето защо козметолозите ви насърчават да се грижите за кожата им толкова, колкото и за лицето си! Не си струва да ги пренебрегвате, защото за съжаление те първи разкриват на колко години сте. 

Струва си да знаем, че ръцете ни почти нямат мастни жлези и те са отговорни за осигуряването на кожата с подходяща дебелина, създават и външен защитен слой. Също така в тънката и нежна кожа на ръцете има много малко клетки и влакна от колаген и еластин, които са отговорни за еластичността на епидермиса.

Затова си струва да обърнете повече внимание на ръцете си, още повече, че ръцете най-често са изложени на слънце или химикали. Трябва да започнете да се грижите за ръцете си възможно най-скоро, ако не сте го правили досега, когато те са все още в добро състояние. Как да го направите? Ето някои добри и доказани практики, които ще ви бъдат от голяма помощ.

Жестове с ръце, които ви карат да изглеждате доста по-интелигентни

Думите и мислите ви карат да изглеждате наистина умни, но мнозина не осъзнават каква е силата на жестовете. Начинът, по който движите р...

1. Избягвайте химикалите. Не случайно започваме точно с това! Винаги носете защитни ръкавици при почистване и миене с различни препарати. Използвайте само меки сапуни с естествено ph 5,5. Страхотни са и сапуните с добавка на зехтин.

2. Избягвайте електрически сушилни. Когато си миете ръцете, внимателно ги избършете с хартиена кърпа. Горещия поток от тези машини изсушава и влошава качеството на кожата на ръцете ви.

3. Използвайте подходящи кремове. Правете го дори няколко пъти на ден. Най-добрите са тези с витамини А и Е, фолиева киселина и коензим Q10. Това са вещества, които имат подмладяващ ефект.

4. Третирайте ръцете си с маска. Вечер намажете ръцете си с дебел слой крем и спете в памучни ръкавици. Правете това няколко пъти месечно.

Ако усещате силно парене на ръцете, намажете ги с това

На много от домакините често им се налага да готвят с пикантни продукти. Вероятно повечето от тях са се сблъсквали с неприятното парене...

5. Направете пилинг на ръцете. Когато ексфолирате епидермиса, нанесете крем върху ръцете си. За предпочитане витамини.

6. Направете маска от овесени трици. Изключително ефективен метод за млада кожа! Смесете две супени лъжици трици с една супена лъжица мазно мляко. Нанесете маската върху ръцете си и задръжте за около 20 минути. Изплакнете се след това с топла вода и нежен сапун. Повторете лечението два пъти седмично.

7. Нанесете витаминна маска. Натрошете витамин А + Е и го масажирайте в ръцете си. Витамините укрепват епидермиса, имат ефект против свободните радикали.

Поддъряйте вашите ръце. Те са не по-малко важни от всичко друго за цялостната ви красота и младост.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Много мъдра притча за времето и любовта

"Хвърчащите хора"

Любовен съвет за всяка зодия за 22 май 2024

Таро хороскоп за 22 май 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 22 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 22 май /валутен калкулатор/

Знаете ли колко е дълга Стара Планина

5 мощни талисмана за късмет, успех и пари

Отношенията ви са в криза? 4 знака, че Вселената тества връзката ви

Как да върнем страстта във връзката си?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com