С тази магическа азиатска диета килограмите незабавно ще се стопят

1134
С тази магическа азиатска диета килограмите незабавно ще се стопят
Снимка: iStock

Много хора си задават въпроса как така преобладаващият процент от азиатците са толкова слаби. И всеки иска да знае тайната на тяхното хранене. Здравни експерти от Щатите се заемат със задачата да проучат различни диети и доколко те са ефективни, безвредни и подходящи за нас. В това число попада и азиатската диета, която се оказва подходяща за свалянето на излишни килограми, а и взема превес със своите предимства над много от другите диети. Вижте повече за азиатската диета в следващите редове.

Същност на азиатската диета

Азиатската диета включва в ежедневното меню храни като ориз, нудъли, просо, царевица, варива, плодове, зеленчуци, ядки, семена и растителни масла. По ваш избор можете да добавите и някои видове риба или морски дарове. Позволени са също птиче месо, яйца и един ден в седмицата - любимият ви десерт. И за да не се чувствате като изтезани, за любителите на виното или бирата - те също са позволени в нормални количества. 

Какво мога да ям, когато съм на диета – не пропускайте тези 5 храни

Задължително е да приемате поне литър и половина течности на ден - вода и чай. Отслабването определено ще бъде налице още скоро след започване на диетата. Нейните предимства пред останалите видове е, че азиатската диета предлага различни вариации и рецепти с гореспоменатите продукти, от което получаваме разнообразието в храната. Също така тези продукти са много засищащи, което е бонус при диетата. 

Като недостатъци се отчитат, че информацията и изследванията за този вид диета все още не са много на брой, а и че тя не е подходяща за хората, които не обичат ориз или нудъли. 

8-те въпроса преди започване на диета

Има ли рискове за здравето ни от азиатската диета

Храните, които се използват в тази диета, са богати на фибри и бедни на мазнини. Включени са разнообразни плодове и зеленчуци, както и пълнозърнести храни. Диетата е особено подходяща при хора, застрашени от диабет, с висок холестерол или кръвно налягане и т.н. Специалистите за момента смятат, че е подходяща за сърдечното здраве и не крие рискове.

Азиатската диета няма да ви се стори като типичната диета, ако обичате да си приготвяте различни здравословни рецепти с ориз, нудъли, варива и плодове и зеленчуци. Чрез тях си набавяте и голям процент витамини, минерали и други полезни вещества. Освен това богатото наличие на фибри в повечето продукти ни държи сити за по-дълго време.

Нудълси вече можете да откриете и в най-малките квартални магазинчета, но ние ви съветваме да заложите на качество и да изберете например специализиран азиатски магазин. Диетата бихме казали, че е достатъчно бюджетна за всеки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Кой е най-големият полуостров в света?

Предупредиха потребителите на електрически велосипеди за опасности при зареждане

eMAG пуска Hair & Makeup Shop с над 60 000 продукта и асистент за пазаруване за клиенти

Кои великденски ястия са задължителни за празничната трапеза?

Носил го е най-богатият на борда на Титаник: Продадоха златен часовник с история (ВИДЕО)

Ягодите - дразнят ли стомаха или не?

Къде се намира международното летище „Бен Гурион“?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com