Специалист: Мозъкът ни може да се превърне в наш ВРАГ

3281
Специалист: Мозъкът ни може да се превърне в наш ВРАГ
Снимка: iStock/Guliver

Състоянието на ума и нашите мисли играят огромна роля в качеството ни на живот. Мислите ни могат да се превърнат в наш враг и да съсипят живота ни. Мозъкът ни също понякога ни “изпробва” и ни поднася трикове и изкушения, грешни импулси, които не са особено правдоподобни. По този начин например може да ни подтиква да виним някой близък човек за наша грешка, случка и т.н. Но в действителност се оказва, че именно ние сме тези, които трябва да се разкаят и да видят грешката си.

Нашата мисъл също така немалко пъти се опитва да ни разубеди да направим нещо, да ни подшушва тихичко, не сме достатъчно добри или способни, да ни казва, “че вече сме твърде стари”. Отново не се поддавайте на тези мисли и ги изхвърлете набързо от съзнанието си. 

5 истини за психическата сила

Силата на мисълта

Както небезизвестният Хенри Форд е казал: “Каквото и да си мислите, че можете или не можете, обикновено сте прави”. Ние сами поставяме оковите си, сами определяме на какво сме способни, сами диктуваме издръжливостта, волята и силата си. Важно е да осъзнаем каква власт държим в ръцете си, за да я използваме в наша полза. В противен случай негативните мисли ще ни завладеят и ще ни принудят да живеем еднообразен и скучен живот, с който просто ще се примиряваме.

Ако не искате това да се случи и да съществувате без цел - овладейте силата на мисълта си. Много известни личности и учители са говорили по тази тема, като сред тях разбира се включваме и учителя Петър Дънов. 

Според израелския психолог и притежател на Нобелова награда, Даниел Канеман, през нашия ум средно могат да минават около 20 хиляди мисли в зависимост от това какъв житейски опит имаме. Интересното обаче е, че голям процент от тези мисли засягат именно нашите страхове, тревоги, притеснения. По този начин негативизмът отново се засилва и мислите ни са оковани. 

Силата на мисълта разбива на пух и прах ограниченията

За да започнем да влияем на мислите си и да имаме известен контрол над тях, е добре да използваме няколко тактики. В такива случаи полезни са:

    - Медитацията;
    - Манифестирането;
    - Визуализацията на определени мечти, желания и стремежи;
    - Преосмислянето.

Надделяването на негативните мисли в ежедневието ни създава предпоставка за отключване на депресия, страх, панически атаки и т.н. И обратното, ако в ума ни се “разхождат” по-щастливи и приятни мисли, такъв ще бъде и животът ни в реалността. Ние сами избираме кое от двете да предпочетем. Разбира се, процесът не е лесен, но е напълно възможен. Научната литература по темата също ще ви е от изключителна полза.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какви обичаи се правят през всеки ден от Страстната седмица?

Какви груби грешки правим при печене на хляб в хлебопекарна?

В коя държава е остров Тортуга - известното пиратска бърлога в миналото

При отслабване: кои са най-грубите грешки, които правим?

В близост до България се намират Принцовите острови - ето къде

С този прост трик ще разберете дали яйцето е твърдо сварено

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com