Страхотна рецепта за конфитюр от кайсии!

19797
Страхотна рецепта за конфитюр от кайсии!
Снимка: Pixabay

На двора у дома има голяма кайсия, която баща ми зася преди много години и сега дървото расте свободно, силно и здраво. В горещите дни пази сянка и завет от жегата, а в дъждовните вечери ни крие от дъжда.

Разбира се освен тези му качества, там е и най-ценното такова, а именно - плодовете му. Събираме кошници, кофи, джобове, шепи, раздаваме, подаряваме, пробутваме, но кайсиите нямат край.

И както с повече плодове и зеленчуци, най-добрият вариант е да използваме добрите стари буркани и да ги напъхаме вътре. Хем по-вкусно, хем за по-дълго време.

И така, конфитюр от кайсии. Няма по-просто и вкусно нещо от конфитюра. Много сладък, но и леко и приятно кисел, любим на малки и големи, под всякакви форми: на палачинки, сладки, торти, на пържени филийки или просто на филийка ако щете или в момента, в който не ви се намира нищо друго сладко под ръка - с лъжицата от буркана.

Сладко от малини – вкусно и полезно

За конфитюра:

1 кг кайсии

800 гр захар

Каква е разликата между сладко, мармалад и конфитюр

Има редица прилики между всички тези вкусни продукти. Като начало всички те са направени от плодове. А в някои случаи е възможно да се ...

2 лимона за лимонов сок

1 есенция от ванилия

За приготвянето:

Като начало, ако искате конфитюрът ви да стане по-гладък, е добре да обелите плодовете. Това разбира се не е задължително, а и както казва дядо ми: В обелката е най-полезното на кайсията!

И все пак ако искате да ги обелите ето как ще стане по-лесно: Измивате добре готовите плодове, като на всеки на дънцето слагате по едно кръстче с нож. Завирате вода в голяма тенджера и пускате кайсиите за 30-40 секунди, като не махате костилките.

Най-лесните конфитюри, които можем да приготвим у дома

В тази статия сме подбрали три страхотни домашни рецепти за конфитюри, които да приготвим у дома бързо и лесно. Конфитюр от череши Пр...

Домашно сладко от череши

Не трябва да стоят дълго във водата, тъй като ще започнат да се варят, а ние не искаме това. В голяма купа наливате студена вода и 10-ина кубчета лед и в нея слагате кайсиите веднага след като ги извадите от горещата тенджера. И така беленето е много по-лесно и бързо.

След като се справите с това, отделяте костилките и посипвате плодовете със захар и добавяте и лимоновия сок. Пъхате в хладилника за една нощ.

На следващата сутрин започва варенето на конфитюра: На умерен огън, в голяма тенджера, за 50-60 минути варите кайсиите или поне докато се сгъсти конфитюрът толкова, колкото на вас ви харесва. Докато се вари вкусотията, е важно да е доволни от това как е сварен конфитюра, добавете есенцията ванилия и поварете още минутка, две. После докато все още е горещ, го насипете в добре измити и подсушени бурканчета, които след сипване затваряте веднага и обръщате с капачките надолу!

Да ви е сладко!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com