Уж здравословни, но от тези храни се напълнява

26639
Уж здравословни, но от тези храни се напълнява
Снимка: Thinkstock/Guliver

Свалянето на излишните килограми е пътуване, което включва внимателен избор на храна. Някои храни са известни с това, че помагат за намаляване на теглото, но други могат подло да попречат на напредъка ви. Познаването на тези неочаквани виновници е от ключово значение за вземането на информирани решения относно вашата диета.

На първо място са привидно безобидните мюсли барове. Представяни като здравословни закуски, те всъщност могат да бъдат пълни със захар и калории, което ще попречи на усилията ви за отслабване.

Смутитата, тези възхитителни смеси от доброта, могат да се превърнат в калорийни бомби, ако са пълни със сладки плодове и кремообразни кисели млека. От решаващо значение е да следите за съдържанието на захар.

Може да си мислите, че постъпвате разумно, като избирате диетични газирани напитки, но изкуствените подсладители в тях могат да изиграят лоша шега на метаболизма ви, което води до глад и потенциално преяждане.

15-те най-вредни храни в България

Миксът от пътеки, класическа закуска за пътуване, може да бъде както приятел, така и враг. Макар че ядките и сушените плодове предлагат хранителни вещества, те могат да бъдат пълни с калории. Контролът на порциите е в основата на играта.

Не попадайте в капана на нискомаслените храни. Тези продукти често крият захари или добавки, за да компенсират липсващите мазнини, което не е добре за целите ви за отслабване.

Готовите диетични ястия може да изглеждат удобни, но в тях може да липсва пълноценността на пресните съставки. Освен това в тях могат да се промъкнат консерванти и натрий, които няма да се отразят благоприятно на талията ви.

Салатите, които са афишът на здравословното хранене, могат да се превърнат в проблем, когато са пълни с пържени гарнитури, кремообразни дресинги и сирене. Изборът на по-леки варианти е мъдър ход.

Енергийните барове може да раздвижат вкусовите ви рецептори, но могат да приличат и на бонбони. Задължително четете етикетите като детектив и избирайте продукти с ниско съдържание на захар.

Кои са най-вредните храни и напитки, които консумираме ежедневно?

Кажете "не" на плодовите сокове! Докато целите плодове са ваши съюзници, соковете могат да концентрират захарите без фибрите, което води до бързи скокове на захарта.

Безглутеновите храни, които често се смятат за добродетелни, могат да бъдат измамни. Преработените безглутенови продукти понякога съдържат допълнителни мазнини и захари, за да подобрят вкуса.

И накрая, имаме проблем с маслото от ядки. Въпреки че са богати на хранителни вещества, те са калорични. Дръжте под око размера на порциите си, за да предотвратите непреднамерено преяждане.

За ефективна загуба на тегло се съсредоточете върху балансирана диета с цели, непреработени храни. Постните белтъчини, здравословните мазнини и дъгата от плодове и зеленчуци трябва да са основните ви продукти. Съобразявайте се с порциите, четете етикетите и се вслушвайте в реакциите на тялото си. И не забравяйте, че разговор с регистриран диетолог или професионалист в областта на здравеопазването може да ви даде индивидуални насоки за вашето пътуване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как сe приготвя традиционната питка за Гергьовден?

На кои държави е покровител Свети Георги?

Внимание: Тези хора не трябва да ядат домати

Диетолог: 4 храни, на които трябва да кажете "НЕ"

Как да игнорираме хората, които ни дразнят?

Кои позиции за спане са препоръчителни за гръбначния стълб?

Тези знаци на лицето ни са показатели за здравето

Великден 2024 - какво НЕ трябва да се прави

Поздравления за Великден 2024

Най-мощната молитва за Великден, която пази от всяко зло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com