Вижте кое тропическо растение се бори успешно с излишните килограми

3462
Вижте кое тропическо растение се бори успешно с излишните килограми
Снимка: Thinkstock/Guliver

Ако имате излишни килограми и се опитвате да се отървете от тях, има едно тропическо растение, което ще ви помогне в борбата. До този извод са стигнали японски изследователи.

Екипът от учени, ръководени от доц. Акико Коджима от Университета на Осака, не за пръв път анализира свойствата на екстракта от растението Mallotus furetianus. Растението произлиза от китайския остров Хайнан и е от семейство Млечкови. Може да се консумира като напитка, наречена Shan Ku Cha и от години в народната медицина се смята за лек за състояние, известно като холецистит – подуване и зачервяване на жлъчния мехур, причинено от задържана жлъчка.

До този момент ефектите му срещу излишните килограми не са изяснени.

Учените са провели изследването върху мишки със затлъстяване, за да проверят действието на растението срещу излишните килограми. Те били разделени на групи и хранени или с нормална контролна диета и без екстракт от от Mallotus furetianus, или с диета с високо съдържание на мазнини със или без растението. Крайният резултат бил невероятен! Мишките, които са се хранили с високо съдържани на мазнини и с екстракта от растението, са наддали едва 3 грама за 7 дни, докато гризачите на диета с високо съдържание на мазнини, които не са приемали от Mallotus furetianus, са наддали двойно повече.

Учени: Този витамин се бори със затлъстяването

Също така бе установено, че мишките на диета с високо съдържание на мазнини, които са приемали екстракт от от Mallotus furetianus, са имали по-малки клетки за съхранение на мазнини, известни още като адипоцити.

Терапията осезаемо потиска повишаването на телесното тегло и масата на мастната тъкан, като се наблюдават и морфологични промени в черния дроб и мастната тъкан на гризачите.

Изследователският екип е търсил хранителни съставки, които имат действие срещу затлъстяването. Тяхната идея е, че ако може да ги намерят и включат в своите ежедневни диети, ще имат благоприятен ефект върху здравето и дълголетието при хората. Резултатите не само предполагат връзка между екстракта от Mallotus furetianus и ефектите срещу наднорменото тегло, но и показват потенциала му като нова хранителна съставка със свойства срещу натрупването на излишни килограми.

Затлъстяването е основен рисков фактор за редица заболявания, свързани с начина на живот, сред които високо кръвно налягане и диабет. Проблемът се среща в цял свят и борбата с него изисква иновативни решения.

Храните, които ни пазят от затлъстяване. Всеки трябва да ги знае!

Освен срещу затлъстяването, екстрактът от от Mallotus furetianus има благоприятен ефект и върху чревната флора при плъхове, като води до по-добри нива на протеини и мазнини в кръвта. Възможно растението да предотвратява мастно чернодробно заболяване, причинено от прекомерна консумация на алкохолни напитки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 21 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 21 май /валутен калкулатор/

За мъжете от тези зодии семейството е на първо място

Това са най-неразбраните и мразени зодии

Топ 4 на най-неемоционалните и студени зодии

Тези зодии са съвместими с всички

Не бързайте да изхвърляте старата си тениска: 7 полезни начина да я използвате

3 принципа, върху които се гради щастливият семеен живот

Тези зодии превръщат БОЛКАТА си в СИЛА

Какво отключва най-често агресивно поведение при жените?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com