Възможно ли е да съхраним тена си за по-дълго време и как да го постигнем

2837
Възможно ли е да съхраним тена си за по-дълго време и как да го постигнем
Снимка: iStock

Всички чакаме с нетърпение лятото, за да съберем бронзов загар, потъмнявайки тена на кожата си. Онзи шоколадов външен вид е мечта на мнозина, а слънчевите лъчи с удоволствие ни помагат да го постигнем. Всъщност събирането на тен е много по-лесно от запазването му по-дълго време. Обикновено той изчезва месец след като летния сезон приключи, а оттам и нашата почивка. Как да запазите летния си тен по-дълго време?

Един от начините това да се случи е като хапвате повече продукти, които съдържат каротиноиди. Това е пигмент, който се среща в различни плодове и зеленчуци и помага за запазване на тена по-дълго време. Можете да го откриете в портокалите, кайсии,те спанака, мангото и морковите. Обогатете менюто си с тях, за да имате летен загар по-продължително време.

Изследвания установяват, че човек може да изглежда по-привлекателен и харизматичен в очите на другите, ако има определен цвят или по-скоро тен на лицето си. Въпросът бил дали това да бъде тен, събран от каротеноиди или от слънцето – по естествен начин. Участниците в проучването били 60. Те разгледали снимки на хора, част от които били с каротеноиден тен, а други – без. Оценката на участниците показала, че по-привлекателни са хората с каротиноиден тен.

В друго изследвате участниците трябва да оценяват снимки по същия начин, само че този път им били показвани лица с меланинов тен – такъв, прихванат от слънчевите лъчи. Отново по-голям бил процентът на хората с тен, които били определени за по-привлекателни от другите.

В последното проучване на участниците били показвани снимки и от двата вида – на хора както с меланинов, така и с каротеноиден тен. Вторите спечелили с огромен процент разлика. Това доказало, че хората с такъв тен са смятани за по-атрактивни и красиви.

Не се знае по колко точно плодове и зеленчуци, съдържащи картеноиди трябва да се ядат на ден или седмица, за да се придобие летен тен. Все пак е ясно, че ако те участват ежедневно в менюто, шансът от получаването му е по-голям.

Освен това, това са много полезни плодове и зеленчуци, които ако участват в менюто ви, не само ще подобрят тена на кожата и ще го запазят по-дълго време, но и ще се погрижат за вашето здраве. Те съдържат елементи, важни за функционирането на целия организъм. Така че изводът е – за хубав тен и цялостно добро здраве, хапвайте повече зеленчуци и плодове, не само горе посочените, но и всички, които обичате, защото те са пътят към здравословния начин на живот, който ще ви направи красиви и щастливи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com