За колко време растат миглите?

24904
За колко време растат миглите?
Снимка: iStock/Guliver

Нека бъдем честни - искаме ги всички! Дълги и плътни мигли, които перфектно подчертават външния вид. Съблазнителните малки косъмчета са символ на красотата от хиляди години. Един вид извиване на мигли е разработено в древен Египет около 4000 години преди Христа. Но как точно се грижите най-добре за миглите си и как можете лесно да насърчите растежа на нови мигли? Точно това ще ви покажем в тази статия.

От какво зависи растежът на миглите? Нашите съвети за успех

Средната мигла на горния клепач е дълга около десет милиметра, а на долния клепач е доста по-къса - около седем милиметра. Но как всъщност работи растежът на миглите и преди всичко колко бързо се появяват новите мигли?

Миглите падат, точно като косата, отново и отново. Това е напълно нормално и няма за какво да се притеснявате. Дори и обикновено да не го забелязвате, губите до пет мигли на ден. Периодът, през който растат фините косми, варира и зависи от различни фактори като генетика, начин на живот и поддръжка. Сега идва „голямото но“ – миглите израстват отново, но за съжаление не за една нощ. Растежът на миглите отнема от няколко седмици до три месеца и не можете да намалите тази продължителност.

Удължени мигли – как да се грижим за тях, за да са перфектни

Цикълът на растеж за развитието на вашите мигли

За да разберете растежа на космите на окото, трябва да се задълбочите малко в биологичните процеси на тялото. Но не се притеснявайте, принципът всъщност е доста прост. Миглите растат на цикли - тъй като те растат отново по различно време, винаги има такива в една от трите фази. Една мигла обикновено трае шест до осем месеца, понякога до единадесет месеца.

- анагенна фаза

Анагенната фаза се описва свободно като фаза на активен растеж. Продължава около три месеца и описва развитието на първоначално фините и къси мигли, които с времето придобиват сила и дължина. В тази фаза младите мигли са особено доволни от грижите и трябва да бъдат защитени.

- катагенна фаза

В катагенната фаза миглите са, така да се каже, лишени от кръвоснабдяване на клетките на клепача. Те вече не растат, а най-много набират сила. Този етап продължава около три седмици.

- телогенна фаза

Тази фаза на почивка обикновено продължава най-малко три месеца. Когато в корена расте нова, „старата“ мигла се отделя и цикълът започва отново.

7 тайни за красиви мигли

С тези съвети миглите ви ще растат още по-бързо

Въпреки че естественият процес на растеж на миглите е много трудно да се ускори допълнително, има много практически съвети за правилна грижа. Със следните съвети можете лесно да ускорите растежа на вашите мигли:

Диета и начин на живот: Истинската красота идва отвътре – ако се храните добре, пиете достатъчно и сведете до минимум вредните вещества като алкохол и никотин, правите нещо добро за цялото си тяло. Растежът на косата също се възползва от това.

Обърнете внимание на витамините и минералите: Протеин, биотин, витамини А, С, Е и желязо са сред веществата, които доказано подпомагат растежа на миглите. Ако искате да приемате това под формата на хранителни добавки в допълнение към добро хранене, трябва предварително да се консултирате с лекар.

7 хитрини за невероятни мигли

Много упражнения и сън: Докато упражненията регулират хормоналния ни баланс, се предполага, че растежът на косата се регулира по време на сън.

Използвайте подхранваща спирала и понякога се отървете от нея: без спирала от време на време е двойно по-добре. Като алтернатива има и грим за очи, който също има подхранващ ефект.

Това ще предотврати бързото падане на миглите ви

Вече научихме, че миглите да падат е в природата на нещата. Въпреки това те падат по-бързо и по-често, ако ги натоварите твърде много. Ето защо особено във фазата на растеж, трябва да избягвате удължаването на миглите. Ако направите това в добро студио, професионалистът ще се погрижи за това. Но бъдете внимателни: не всеки предполагаем професионалист е достатъчно добър.

Нежното и редовно премахване на грима също е важно за дълготрайността на вашите мигли. Уверете се, че използвате лекарство, което не е твърде агресивно. Макар да звучи очевидно, трябва да се каже, че прекомерното скубане и късане на миглите е особено вредно. Ето защо трябва да внимавате, когато използвате машина за извиване на мигли. Това ще ви помогне да следите линията на миглите си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

353 балерини поставиха нов рекорд на Гинес (ВИДЕО)

Хитри начини за употреба на хартиените кърпи не само в кухнята

Защо трябва да разпръснете лук в ъглите на стаята - ще се изненадате

Защо водата в аквариума става мътна?

Как се пише: обяснение или обеснение?

Каква е разликата между психолог и психотерапевт?

Какво трябва да пиете, когато ви болят бъбреците - обърнете внимание

Не казвайте на мъжа си: Тази маска за коса с бира върши чудеса

Според науката, ако казвате благородни лъжи, значи сте добър човек

Ето какво да направите след развода с брачната си халка и годежния пръстен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com