Защо харесваме лоши мъже?

2709
Защо харесваме лоши мъже?
Снимка: Istock/Guliver

Сигурно сте се питали защо толкова момичета си падат по тези лоши момчета и са готови на всичко за тях, въпреки че определено не изглеждат щастливи? Отговорът на този въпрос е толкова логичен, колкото и емоционален – природата ни е надарила с магарешки инат и способност да научаваме уроците си само ако ги преживеем болезнено.

Какво е алфа-самец?

За да съхрани рода си, първобитният мъж (както и всяко друго живо същество) трябвало да създаде колкото се може повече поколение. За това той е правил секс с много партньорки. Преди векове мъжете, които са можели да си позволят такива отношения са били наричани алфа-самци. Те са взимали доминиращо място в племето и генетично били най-добрите.

Защо все повече мъже не искат да имат връзки?

Според учените днешните алфа-самци са тези, които имат висока сексуалност и привлекателност, а цинизмът към „слабия“ пол е страничен ефект. Генетичният код на жените също е настроен да ги избира с тази разлика, че те попадат често на имитатори, а не на истински алфа-самци. За щастие и това си има своите преимущества.

В съвременния свят те не са най-добрият вариант за сериозна връзка, но чарът им определено е завладяващ и са способни да завъртят главата на „почти“ всяка жена. „Жертвата“ му постоянно живее с мисли за срещи с любимия и винаги е готова да го приеме, отказвайки се от своите планове, цели и мечти. Ако има склонност към себеразрушаване, тя много скоро ще започне да живее само заради неговите хобита и интереси, като напълно забрави за себе си.

Цялото ѝ съществуване се свежда само до него, въпреки че срещите им са изключително редки и само, когато той пожелае. Непредсказуемостта или по-скоро пренебрежението изостря сексуалното желание. Продължителността на тези връзки зависи от издръжливостта на нервната система на „жертвата“.

Защо красивите мъже избират грознички жени

Опит проба-грешка

Най-големият кошмар за всеки един родител е детето им да се влюби в лошо момче, на което изобщо не му пука за момичето им. Всъщност да имате 1-2 такива попадения си е донякъде привилегия. Те ни учат да развиваме инстинкта си за самосъхранение. Малко по малко, с няколко нервни кризи, осъзнаваме, че любовта не се състои само в пърхащите пеперуди и това не е причина да наречеш някого половинка.

Алфа-самците ни помагат да преодолеем собствените си страхове. Някои се изживяват като жертви, други пък като спасителки, а трети имат неутолим глад за адреналин. Те са балсам за самочувствието на всяка жена, защото я карат да се чувства като принцеса, а в леглото да е богиня. Учат ни на търпение, себеуважение, защото ако някого не ни уважава и не зачита достойнството му, то трябва да му го покажем.

Срещите с лошите момчета по пътя на любовта ни карат да виждаме какви качества не искаме да притежава партньора до нас .Те ни показват какъв човек ще оценим, но само ако си научим уроците, имаме сърце, очи и уши за него.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Освен агне: Какво друго трябва да се яде на Гергьовден?

Как се пише: полилей или полюлей?

Защо задължително се яде агне на Гергьовден?

С какви размери е бил най-големият динозавър?

Кога се боядисват яйца за Великден 2024?

Как да си направим мицел за печурки?

5 неща, които ще издадат същността на кавалера ви на първа среща повече от думите

Повишен риск от излагане на токсични метали може да предизвика пушенето на вейп, установява проучване

Колко е дълъг тунелът под Ламанша

5 правила за отслабване без излишен стрес

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Освен агне: Какво друго трябва да се яде на Гергьовден?
Освен агне: Какво друго трябва да се яде на Гергьовден?

В иконографията Свети Георги е на кон, въоръжен, а в краката му е убитата ламя. В народната представа той е покровител на нивите и стадата. В превод...