Златното мляко на Гуинет Полтроу и ненадминатите му ползи. Опитай го и ти

5572
Златното мляко на Гуинет Полтроу и ненадминатите му ползи. Опитай го и ти
Снимка: iStock

Известната и любима актриса изглежда великолепно. За менюто и детоксикиращите ѝ режими се грижат специалисти, с които не разполагаш, но можеш да опознаеш навиците ѝ и да „откраднеш“ нещичко от тях, за да подобриш фигурата и здравето си.

Освен за страстта ѝ към водата с изцеден лимон и кълновете се говори и за златно мляко, което приема и чиито ползи са ненадминати. Златното мляко е напитка, която можеш да си позволиш, тъй като се приготвя лесно, бързо, далеч не е скъпа, макар името ѝ да сочи друго, и можеш да намериш съставките в почти всеки магазин.

С тези напитки бързо ще нормализирате хормоните си

Учени са категорични, че повечето женски заболявания са свързани преди всичко с хормонални нарушения. Нивата на хормоните не трябва да ...

Какво е златно мляко?

Това е напитката, с която, твърди се, Полтроу замества сутрешното кафе. Представлява бадемово мляко, подправено с куркума, джинджифил, черен пипер и кокосово масло. Към чаша затоплено мляко се добавят по една чаена лъжичка джинджифил и куркума, 1-2 лъжички кокосово масло и щипка черен пипер. Всичко се изсипва в блендера. Готови сте да се насладите на напитката.

Какви са ползите от приема на златно мляко?

Ползите от консумацията на златно мляко са свързани с ползите от отделните му съставки – пълноценни и отлични източници на витамини, минерали и ценни вещества.

Бадемовото мляко е изключително богато на витамин Е. Само чаша от него доставя на организма половината от необходимата дневна доза от витамина. Съдържа и протеини с високо качество, магнезий, калций, фибри. Създава усещане за ситост, въпреки че е нискокалорично. Подпомага дейността на нервната система, мускулите, сърцето чрез съдържащия се в него магнезий и заздравява зъбите, опорно-двигателния апарат чрез съдържанието на калций.

Какво е лунно мляко и каква е ползата от него

Лунното мляко си спечели челно място сред най-полезните напитки. Измислена в САЩ, днес тя е любима на потребителите по целия свят. Как...

Съдържащите се в него моно- и полиненаситени мастни киселини допринасят за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система. Бадемовото мляко се използва за поддържане на нормално тегло, отслабване, поддържане на нормалните нива на кръвна захар в организма, понижаване на риска от развитие на заболявания на сърцето, високо кръвно налягане, метаболитен синдром.

В идеалния случай може да си приготвите бадемово мляко сами. Ако нямате тази възможност, то поне потърсете такова без добавена захар, аромати, консерванти и прочие. Внимание – не приемайте това мляко, ако сте алергични към ядки. Имайте предвид, че е неподходящо и за малки деца и се консултирайте с педиатър, преди да започнете да го давате на дете.

Куркумата е богата на електролити, витамини и минерали, съдържа С, Е, К, цинк, мед, желязо, магнезий. Подобрява настроението и подпомага контрола на теглото. Стимулира имунната система и има силно изразено противовъзпалително действие. Препоръчва се и при остеоартрит, високи нива на холестерол, възпалителни процеси, диабет, акне. Внимание! Не се приема по време на бременност и кърмене.

Джинджифилът е водещо средство за детоксикация и борба с излишните килограми. Той е и мощен натурален имуностимулант и антиоксидант. Облекчава болки в ставите, храносмилателни проблеми, вирусни инфекции, подпомага нормалното функциониране на имунната система.

Черният пипер е изключително богат на витамин С, мощен антиоксидант и естествен антибиотик. Незаменим е при вирусни инфекции и грип. Препоръчва се и при ленив стомах, диария, запек, колики, нарушен метаболизъм. Подпомага отслабването.

Рецепти от традиционната медицина с мляко

Полезните свойства на кравето мляко са високо ценени в народните здравни рецепти. По принцип настинките се лекуват с питателна напитка,...

В съвкупност съставките гарантират напитка, която прави чудеса за фигурата, красотата и здравето ви.

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com