Зли учени, които са правили експерименти с живи хора

2139
Зли учени, които са правили експерименти с живи хора
Снимка: Public Domain

Всички сме гледали филм на ужасите, в който някой зъл учен прави експерименти с хора, но историята познава и истински хора, които са правили това. От следващите редове може да ви побият тръпки, защото ще ви представим историите на реални зли учени, които са експериментирали с живи хора. Вижте ги: 

Сидни Готлиб

По време на Студената война от ЦРУ вярвали, че СССР прави опити за разработване на техники за контролиране на ума на хората. И решили от своя страна да направят подобна разработка. Именно така през 1953-та година те финансират изследванията на химика Сидни Готлиб с името проект MK Ultra, като така се надяват да бъде изобретен серум на истината, който да ползват по време на разпити. Оставен без почти никакъв контрол и наблюдения, химикът давал редица незаконни лекарства и наркотици (най-вече LSD) на своите тестови субекти, които били нищо неподозиращи хора. Той прилагал и редица други "приятни" методи като хипноза, ограничаване на ползването на определени сетива и електрошок по време на своите изследвания. След 20 години ужасни експерименти, Готлиб заключил, че контролирането на ума е невъзможно и унищожил много доказателства за своята работа. 

Нечовешките експерименти на Йозеф Менгеле

Джон Б. Уотсън

Следвайки "светлия" пример на руския учен Иван Павлов, психологът Уотсън и неговата асистентка се опитали да приложат класическо кондициониране при хората. Тоест, изпитване на реакция към нещо на база на случка, с която го свързвате. За своите изследвания през 1920-та година, те ползвали бебе на девет месеца. По време на първия експеримент те поставили при бебето плъх. След като не видели реакция, те пускали неприятни звуци и така провокирали бебето да свърже плъха с неприятни емоции и преживявания. Така той започвал да плаче като види всяко космато животно, включително зайци, кучета и дори брада на Дядо Коледа. 

Странни научни експерименти, които ще ви изненадат

Йосеф Менгеле

Ако наистина ума зъл учен, който трябва да бъде споменат в този списък, то това определено е доктор Менгеле. През 1943-та година той става главният лекар в лагера Аушвиц. Там той прилага ужасяващи експерименти на деца и най-вече - на еднояйчни близнаци. Някои експерти казват, че той е започнал работа именно там, за да има свободата да прави експерименти, без да бъде притесняван. Някои от тях са били заразявани с болести умишлено или са им били правени ненужни операции, за да се задоволи любопитството на нацисткия лекар. Не е ясно колко са загиналите по време на тези експерименти и колко са убити, след като вече не са били нужни на Менгеле. Някои оцелели живеят и до днес със спомена за ужасите, които са преживели. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com