X
 
 

Ето какво се падна на зрелостниците на матурата по БЕЛ

14985 5
Ето какво се падна на зрелостниците на матурата по БЕЛ
Снимка: iStock/Guliver
Върху "Косачи" на Елин Пелин разсъждават зрелостниците  днес, 21 май на матурата по български език и литература, съобщи БНР. Темата бе избрана зад компютърно генериран модел под номер 13. Изпитът продължава 4 часа. Резултатите от днешната матура ще бъдат обявени до 13 юни.

3 082-ма зрелостници от 32 училища от региона се явяват на първата матура по български език и литература. Тя започна точно в 8 часа, като всичко протича нормално, при затегнати мерки за сигурност, обяви Виолета Илиева, началник Регионалното управление на образованието в Бургас.

Вижте къде може да проверите резултатите от матурите по БЕЛ

Зрелостниците, подали заявления за явяване на матура по български език и литература (БЕЛ), са 52 650. Матурите по български език, по ч...

"Всички ученици, учители и квестори са организирани. В момента изпитът протича нормално и се спазват изискванията описани в предварителните инструктажи. Видеонаблюдението наблюдение също работи. Всички зрелостници и останалите участници в днешния процес знаят, че са наблюдавани както в Регионалното управление на образованието, от Министерството на образованието и от самите училища."

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 3 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 4 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Колко ли от тези ученици са виждали коса и как се работи с нея?
 • Анонимен 3 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Спрете с това малоумно съкращение БЕЛ! Не виждате ли парадокса точно БЪЛГАСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА да се сведе до БЕЛ?! Какво очаквате от учениците при такова преподаване!
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Що бе? Те другарите партийни чиновници са докарани от Партията (БКП, БЗНС, БСП, ГЕРБ, ОП, СДС, .....) все от село и от фатмашко-ченгесарскаите свинеугоителни! И са свикнали само с такива оръдия на труда на подвластните им роби, като сърпове, чукове, мотики, кирки, БЕЛове, ... Ако много занеш БOKo ще им нареди да ти фраснат един БЕЛ в тиквата и да те пратят да копаш с него магистралките МУ! Пък и т виж още ›› ам за какво ще им "български език", пък и "литература", като се използва само цигански - майчиния език на Замфир Яшар - Тато, известен и като Тодор Живков - Янко?! Пунта-мара, шменти-капели, .....!
  : 5 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Не е в матурите проблемът, а във ВУЗ-овете. Какъв е смисълът в края на средното образование от такова следене с камери, след като още в началото на висшето си знаят, че всички писмени работи, които ще се изискват от тях, се продават свободно на пазара, включително от собствените им преподаватели.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Големи майтапи с тия матури! Децата масово неграмотни, но приети за студенти още през месец ЯНУАРИ!