Онлайн игра затвърждава познанията на младежите

1422
Онлайн игра затвърждава познанията на младежите
Снимка: Намери друг начин

До 25 март младежи от цялата страна на възраст между 14-19 г. могат да участват в онлайн игра, разработена специално за тях в рамките на националната кампания “Намери друг начин”. Чрез въпроси, базирани на кратки видеа и илюстративна история, изготвени по време на кампанията, играта цели да провери доколко младежите са се запознали с посланията ѝ и са ги възприели.  

Желаещите да се включат в играта могат да го направят, като посетят интерактивния уебсайт https://anotherway.bg/quiz/. Играта, както и самата кампания, е разработена така, че да се чуе гласът на младите и те да могат да споделят и своето мнение и препоръки. А също получават и шанс да спечелят много полезни награди.

На 26 март ще бъдат изтеглени петимата победители, които ще получат една от атрактивните награди – ултратънък лаптоп, съчетаващ мощен процесор, комфорт и интелект в едно, както и четири таблета, отличаващи се с тънък дизайн, динамична система за забавление и изключителна производителност.  

Играта, реализирана с подкрепата на криейтив агенция proof, поставя своеобразен финал на комуникационната кампания “Намери друг начин”, която има за цел да насърчи критичното мислене и гражданската активност сред младите хора.  

От стартирането си кампанията информира младото поколение по много значими теми, като проявата на толерантност към определени групи хора, сред които роми, бежанци, хомосексуални и др., както и запознава младежта как да се предпази от фалшива информация и да не се поддава на манипулативни внушения. Едно от основните послания към тийнейджърите е, че насилието и агресията не са решение, независимо дали става въпрос за онлайн пространството, или за реалния живот. 

Всички материали, изработени за целите на кампанията, както и повече информация за нея, може да достъпите в сайта и социалните ѝ медии, както и в платформите за видео споделяне: 

http://anotherway.bg

https://www.facebook.com/anotherway.bg/

https://www.instagram.com/findanotherway.bg/

https://www.youtube.com/channel/UCHaVxGKNw1rxn6lPyHt28HQ 

За кампанията: 

Кампанията се финансира по Програма за овластяване на гражданското общество към Фонд „Вътрешна сигурност“ на Генерална дирекция „Миграция и вътрешни работи“ на Европейската комисия.  

Изпълнява се от комуникационна агенция d:istinkt в партньорство с Център за изследване на демокрацията и Фондация „Приложни изследвания и комуникации“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com