"Опит за овладяване на болницата": "Майчин дом" отговори на лекарите в опозиция

5002
"Опит за овладяване на болницата": "Майчин дом" отговори на лекарите в опозиция
Снимка: БГНЕС

Скандалите в болница "Майчин дом" продължават да се увеличават. По-рано днес лекари дадоха пресконференция, на която разпространиха информация, че в най-голямата акушеро-гинекологична болница се извършват нарушения.

Те разказаха как безрезултатно са сезирали повечето институции за нередностите, които прозират в проверките на вътрешен одит на здравното министерство, здравната каса и агенция "Медицински надзор" в начина на разпределение на заплатите в болницата и по-специално - тази на професор Костов.

Отговорът

Отговорът на лечебното заведение не закъсня. "Изключително сме възмутени от лъжите и манипулациите, които се разпространяват в медиите за болница "Майчин дом", каза заместник-директорът д-р Веселин Дяволов

По думите му в "Майчин дом" работят 540 души, като 110 от тях са лекари, а "трима души се опитват с манипулации да овладяват болницата".

Според него лечебното заведение е е болницата с най-високия имидж и най-доброто финансово състояние и това не е било така при предишните директори. Още: Внесени са три сигнала до прокуратурата срещу шефа на "Майчин дом": Д-р Алън Начев и д-р Елена Георгиева в "Отговорите" (ВИДЕО)

Началникът на Клиниката по неонатология към "Майчин дом" проф. Боряна Слънчева каза, че това е личностен конфликт, които излиза от границите на добрия, университетски тон.

"Трима души, които се опитват да разбунват колектива, в резултат на което не постигат това което искат, каза още проф. Слънчева. Тя обясни, че допълнителните пари, които получава лекарският екип, зависят от работата – повече деца, по -тежка работа, повече разпределени средства. Днес може да разпределим 1000 лв., друг път 2000 лв, зависи от работата", допълни тя.

Казусът "Майчин дом"

Настоящият изпълнителен директор на "Майчин дом" проф. д-р Иван Костов влезе във фокуса на медийното внимание заради доходите си - така, както и немалко негови колеги: Директорът на "Майчин дом" с огромна заплата, лекари и сестри – под критичния минимум. Проф. д-р Костов обаче влезе там и заради въпросите как се разпределят парите за заплати в болницата.

Покрай цялата история - с доходите на проф. д-р Костов (според здравния министър многото пари при директорите на болниците са заради "частна инициатива"), със състоянието на "Майчин дом" под негово управление, с многото въпроси заради това управление, излезе и още един въпрос:

Има ли все още действащ втори договор директорът на "Майчин дом" проф. д-р Иван Костов и правена ли е проверка от здравното министерство по този въпрос? Actualno.com адресира специални въпроси по темата до здравното министерство. Какво последва след тях - четете тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Без нови случаи на коронавирус у нас за денонощие

Нов спад в броя на заразените с Ковид, само в две области има нови случаи

Безплатни ваксини за коклюш за бременните у нас

Образователният министър: Класовете в карантина заради коклюша са под 100

28-годишен болен от коклюш

Колко още ще се занимаваме с коклюша? Доц. Ангел Кунчев с отговор

Днес става ясно ще обявят ли епидемия и извънредни мерки срещу коклюш

Спад в броя на новите случаи на коронавирус за денонощие

Колко струват тестовете за коклюш?

Промяна в направленията за мамография и ехография на млечна жлеза от 1 юли: Ето колко ще са валидни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com