Явор Божанков: Не трябва да оставяме страната в ръцете на президент, подкрепящ Русия

12311
Явор Божанков: Не трябва да оставяме страната в ръцете на президент, подкрепящ Русия
Снимка: Студио Actualno

"Всяка цена си заслужава, ако видим България в Шенген и еврозоната. А не да оставяме страната в ръцете на президент, който казва: "Русия ще спечели войната". Това коментира депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков след изтеклите записи от Националния съвет на "Продължаваме промяната", в които стават ясни преговорите с ГЕРБ и възможните рискове.

ОЩЕ: АУДИО: Пълен запис от Радостин Василев на заседанието на "Продължаваме промяната"

Ицо Хазарта: А чували ли сте записи на Пеевски, на Радев, на "Възраждане"?

"Майка ми доста често в последната година и половина ме пита: "Добре бе, Ице - защо не им ги казвате на хората нещата така, както ти ми...

„Тук не говорим за държавния бюджет, за Плана за възстановяване, говорим за геостратегическата роля на България в тази ситуация. Няма нищо скандално. От всички 50 души, които се изказаха, се казва едно – има риск тази партия да спре да съществува. Никой не казва: „Хора, това е чудесно“. Всяка цена си заслужава, ако видим България в Шенген и еврозоната", каза Божанков пред bTV.

"Отиваме на нови избори – оставяме държавата на Радев. Другата алтернатива е „Възраждане“. А третата – правителство с ГЕРБ. Има ли риск за изпиране на Борисов? Има", коментира той думите за изпиране на имиджа на лидера на ГЕРБ.

Божанков отчете важността на реформирана съдебна система, което от вчера е факт с "първата голяма стъпка". "Когато Мария Габриел поиска оставката на Гешев, това отключи процеси, които не е имало от 30 г", смята депутатът.

ОЩЕ: Парламентът прие окончателно механизъм за разследване на главния прокурор

Асен Григоров: От записа се вижда, че "Продължаваме промяната" най-после са станали партия

„Това е като проливен дъжд, които изведнъж се излива и изкарва от канализацията всички възможни мръсотии. За съжаление в българск...

"С ГЕРБ не става въпрос за доверие. Някой вярва ли, че Борисов гласува тази съдебна реформа, защото е прегърнал идеята? Не, просто се отключи война на върха на съдебната система. И ако някога тя е носела комфорт на ГЕРБ, сега не им носи. Това е моментът, в който да реформираме съдебната система. С кого – не може с „Възраждане“, не може с ДПС, може с ГЕРБ. Ако го направим – плащаме висока цена, защото го правим с ГЕРБ. Ако не – нямаме съдебна реформа", коментира Божанков.

А относно съгласуването на службите с чужди посолства, което се чува в записа, каза: "Всяко изречение за войната, които нашите служби ни казаха, информацията беше невярна. Ако някой има съмнение, че нашите служби имат много тежък проблем, това не е новина".

"Радостин Василев казва – тук няма служби, няма ченгета. От дясната му страна стои агент на Държавна сигурност (Николай Радулов - бел. ред.). Бъдещето на България е заложено на карта. Казва също: Шефът на ДАНС ми звънна, пращам кола да те охранява. Според закона ДАНС охранява ли хора? Шефът на ДАНС от кого се назначава? От президента. Логическата връзка е повече от ясна. Президентът умишлено бави втория мандат, за да се провали редовно правителство", добави Божанков.

Асен Василев казва в записа „законно или незаконно“ да се направят чистки в администрациите от ГЕРБ и Радев. „Знаете ли какво казвам аз? Че когато кабинетът Петков управляваше, той не направи никакви кадрови промени и това е една от причините да падне. Казах, че не съм съгласен, защото да правим това, което ГЕРБ са правили, е неприемливо. Със закон или не със закон – това е крайно и не го приемам", добави депутатът от ПП-ДБ.

И Кирил Петков пусна пълния запис: Горд съм, че с тези хора променяме България

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" публикува пълния запис от заседанието на партията късно в неделя вечерта. Припомням...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Слави Трифонов срещу Борисов в София: ИТН подреди листите

"Никой не е доволен от министрите": Говори служебният министър на културата

Борислав Сандов повежда евролистата на "Зелено движение"

Изтича срокът за промени в партиите и коалициите за изборите

Ваня Григорова не затваря вратата за голямо ляво обединение за изборите

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Главчев дава частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика