Нинова: Само БСП предлагаме бързо решение за цените и инфлацията

1135
Нинова: Само БСП предлагаме бързо решение за цените и инфлацията
Снимка: БСП за България

В началото предложението ни за таван на цените срещна абсолютна съпротива. Виждам, че в последните дни вече се допуска като възможен вариант. Но се закъснява. Трябваше да се направи преди три месеца. Докато мъдрите се намъдруват, спекуланти и алчни за бързи печалби вземат и последното левче от джоба на бедния българин. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова при откриване на кампанията в Благоевград. Тя поднесе цветя с цялата листа от областта на мемориала на Гоце делчевия род във „Вароша”.

Тя предизвика другите партии да кажат едно конкретно действие, което ще предложат в Народното събрание. "Но не общи приказки, не как след шест месеца щял да се усети ефекта от проверки на етикетите. Сега, сега какво ще направят. Само ние БСП предлагаме конкретно и бързо решение за хората. Подкрепете ни с номер 1 в бюлетината, защото можем да ви помогнем”, категорична бе тя.

ОЩЕ: Ето какви мерки предлагат партиите срещу инфлацията, ценовия бум и обедняването

"В момента има нужда от здрава ръка, работещи и бързо реагиращи органи и държавна намеса. Забравете неолибералните клишета, че пазарът ще се саморегулира. Пазарът е изкривен и духът е изпуснат от бутилката. В момента нямаме нормална пазарна икономика", заяви още тя.

По думите й много европейски лидери са го разбрали, само у нас не. "Вижте Франция, Гърция, Унгария,Испания. Даже РС Македония наложи таван та цената на хляба. Омръзна ми да слушам лъжите как при таван на цени щели да изчезнат стоки от рафтовете", каза тя. 

"В Благоевградско сте свидетели колко хора от областта пътуват събота и неделя до Гърция да си пазаруват. Да сте видели празни рафтове? Не, няма. А има таван на цените", допълни Нинова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com