Противно на Бъчварова според Цветанов полицаят, застрелял крадеца в София, трябва да бъде награден

1081
Противно на Бъчварова според Цветанов полицаят, застрелял крадеца в София, трябва да бъде награден
Снимка: БГНЕС

В конструктивен разговор с вицепремиера Румяна Бъчварова и в присъствието на премиера Бойко Борисов са дискутирани всички текстове като възможна промяна в Закона за МВР. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Цветанов уточни, че няма да бъде приет социалния пакет в Закона за МВР, който се предлага да бъде ограничен.

„Запазваме статута на Академията на МВР, подкрепяме да се търси повече човешки ресурс, който да бъде използван на терен, основно в малките населени места”, обясни още Цветанов пред БНТ.

ГЕРБ блести с ново хрумване - тестове за наркотици в училище

Тест за наркотици в училище - това е най-новата идея на ГЕРБ! Тя беше оповестена под формата на размишление и начална фаза на нещо пове...

По думите му се дава възможност по места структурите на „Пожарна безопасност и защита на населението" да бъдат юридически лица, за да имат по-голямата свобода при взимането на съответни решения, не се налага създаването на отделна агенция.

Във връзка с предстоящата президентска кампания Цветанов обясни, че кандидатът на ГЕРБ за президент е ясен, но това, което правят от партията е чисто тактически. По думите му, когато стартират една кампания вече мислят за следващата, а не тази която се провежда. Според него кандидатът трябва да е разпознаваем.

Относно престрелката в София, след грабеж, при която загина единият от крадците, който е и бивш полицай, Цветанов заяви, че служителят който го е застрелял трябва да бъде награден, след като приключат всички процедури. По думите му той трябва да бъде подкрепян от своите ръководители и цялото общество.

Припомняме, че мнението на министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова относно инцидента е следното: "Все още се установява случаят със стрелбата в София. За съжаление той завърши фатално, но служителите ни знаеха срещу кого се изправят. По законите на нашата държава полицаят, прострелял смъртоносно Ицо Полицая, ще претърпи наказание. При сегашния регламент има достатъчно възможности полицаите да се справят със задачите си, без да прибягват до крайни мерки."

ГЕРБ проваля реформата на Бъчварова, полицаите остават с 30 дни платен отпуск

Депутатите от ГЕРБ, начело със зам.-председателят на партията Цветан Цветанов, който е бивш вътрешен министър, са внесли изменения в За...

Във връзка с промяната в законодателството заради бежанците, Цветанов обясни, че са много държавите, които започват такива промени и имат подобни закони. По думите му първенец в това отношение е Великобритания. Той заяви, че Министерски съвет ще предложи законодателство, което ще бъде разглеждано в парламента. Цветанов допълни, че ще бъде предложено законодателство, което да гарантира сигурността на българските граждани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика