РЗС: КС обслужва интересите на ДПС и Тройната коалиция

24429
РЗС: КС обслужва интересите на ДПС и Тройната коалиция
Снимка: БГНЕС

Отказът на Конституционния съд да касира недействителните гласове от Турция обслужва ДПС и интересите на Тройната коалиция, управляваща страната в момента. В решението липсват юридически аргументи и факти, има само витиевати текстове, които гузно оправдават този чисто политически акт на КС". Това се казва в декларация на РЗС до всички медии.

Ето и пълния текст:

РЗС: "Помак" е проект на ДПС

Традиционно с наближаването на избори се прави по една помашка партия, с цел изпълняване на конкретна мисия. Създаването на партия &b...

Конституционните съдии на практика написаха решение не като независима и авторитетна институция, а като адвокатски колектив, защитаващ интересите на ДПС. С днешното си решение Конституционният съд се самобламира и показа на цялото общество, че вместо върховен стожер на законността и правовата държава, е един най-обикновен, изпразнен от съдържание, фасаден и политически зависим орган.

Вчерашното решение още веднъж доказва фундаменталната теза на РЗС, че е необходима бърза и радикална смяна на системата.

Единственото спасение за България е приемане на нова конституция, чрез която да може да се премахнат всички уродливи посткомунистически структури. На мястото на Конституционния съд трябва да дойде един изцяло нов, пряко избиран от народа орган. Например горна камара на парламента, която да следи за съответствието на законодателството с основния закон по коренно различен начин, а именно: да действа не по сезиране, а по задължение, като извършва служебна проверка на всеки един акт на Народното събрание, а така също да може да бъде сезиран с жалба от всеки един гражданин на Република България. От това решение на Конституционният съд става ясно, че основният мотив е обслужването на силните на деня и запазването на личния лукс, високите заплати и персоналните лимузини на съдиите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика