TELUS: Нямаме и никога не сме имали връзки с руското правителство

2797
TELUS: Нямаме и никога не сме имали връзки с руското правителство
Снимка: Actualno.com

"Телъс Интернешънъл" (TELUS) няма и никога не сме имали връзки с руското правителство, тормозът върху служителите ни трябва да спре. Това каза Мерилин Тифинг от TELUS по време на изслушване в Комисията по електронно управление на 48-мия парламент във връзка с модерацията на Фейсбук в България. 

Мерилин Тифинг отчете, че през последните два месеца към компанията са били отправени неверни твърдения, че компания умишлено подкрепя руското правителство и премахва публикации, които критикуват Путин, като в същото време оставя целенасочена руска пропаганда в платформата. 

"В резултат на тези напълно безпочвени обвинения "Телъс" и нашите служители станаха обект на редица унизителни публикации", каза тя и уточни, че са прераснали в тормоз и заплахи. И добави: Екипът ни се чувства изтощен от тази ситуация и заплашен в нея. Позволете ми да бъда кристално ясна, тормозът върху наши служители трябва да спре. Ние взимаме всички необходими мерки да подкрепим екипа си. "Телъс" няма и никога не е имала връзки с руското правителство. Ние сме дъщерна компания "Телъс Корпорейшън", уважавана канадска телекомуникационна компания.

ОЩЕ: БОЕЦ влязоха в TELUS - питат защо са изтрити Фейсбук постове за Борисов и Гешев (ВИДЕО)

Тя уточни, че не може да коментира данни, свързани с конкретен клиент (бел.ред.: в случая - Facebook) и отчете, че има конфиденциални клаузи в бизнес отношенията на компанията. 

Комисията проведе кратко заседание, тъй като то се случи в почивката на пленарното заседание, а правилникът не позволява едновременно да заседават комисия и пленарна зала. Имаше спор между политическите сили дали заседанието да продължи, но в крайна сметка то беше прекратено и прерасна в неформална дискусия. Георги Георгиев от БОЕЦ пък отчете, че цялата тема е повдигната първо от организацията му и обвини ГЕРБ, че се опитват да провалят срещата. В крайна сметка от компанията обявиха, че ще отговорят писмено на всички въпроси от депутати и граждани. 

Модерацията във Фейсбук за България вече няма да се извършва у нас

Модерацията на Facebook у нас остава в миналото - или поне от модераторите, които си навлякоха гнева на мнозина. TELUS International - ...

Припомняме, че "Демократична България" покани на изслушване в Комисията по култура и медии TELUS и META, след като многократно беше повдигнат въпросът за несправедливо блокиране на профили.

Припомняме още, че както писахме преди дни, по информация на Actualno.com - всъщност модерацията на Facebook у нас остава в миналото - или поне от модераторите, които си навлякоха гнева на мнозина. TELUS International, която отговаря за съдържанието и профилите на потребителите на социалната мрежа у нас, вече няма да извършва тази дейност.

Заради обхвата на модерацията във Facebook, се стигна дори до протест. Десетки граждани се събраха пред сградата на TELUS на столичния площад "Македония", за да изразят недоволството си от блокирането на профили заради изразяване на политически позиции или такива в подкрепа на Украйна - така, както вярват, че се прави в момента.

Анонимно и произволно: Така ли Facebook наказва свободата на словото? (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

За коалицията с ГЕРБ: Лена Бориславова даде обяснение

Свалянето на Желязков е отклоняване на вниманието от пуделите и контрабандистите: Говори Даниел Митов

Божанков: Подчинение ГЕРБ в наше лице няма да срещнат

Последен парламентарен контрол преди изборите 2 в 1

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика