Кои са най-вкусните риби за печене на скара

42835
Кои са най-вкусните риби за печене на скара
Снимка: iStock

За да не останете разочаровани от идеята за печене на риба на скара, трябва да изберете най-добрите видове риба, които са най-вкусни на скара.

ТОП идеалните видове риба за приготвяне на скара

Рибата на скара си струва да опитате само заради гастрономическото разнообразие. Да не говорим за ползите от такава храна, нейната лекота. За разлика от традиционното пържене в олио, това ястие съдържа минимум калории и максимум здравословни мастни киселини.

Всяка червена риба, като отделно ястие или с гарнитура от зеленчуци. Може да предпочетете сьомга, не трябва да пренебрегвате розовата сьомга, както и кохо сьомгата. Препоръчваме да започнете кулинарни експерименти с розова сьомга. Рибата е възможно най-непретенциозна, ако приготвяте такова ястие за първи път, е почти невъзможно да го развалите. Не е необходимо да мариновате розовата сьомга предварително, просто я намажете със зехтин преди пържене, добавете сол и подправки на вкус. Можете да използвате вино.

За да приготвите розова сьомга, тя се нарязва на пържоли с дебелина най-малко 1 см. Препоръчително е да оставите костта, така че филето да не загуби формата си по време на топлинна обработка.

С какво мажат рибата в ресторантите, преди да я метнат на скарата? Отговорът ще ви изненада!

Като марината можете да използвате розов пипер и зехтин или бяло вино, бял пипер, лимон и сол.

Филето се пържи на горещи въглища, решетката се намазва предварително с масло и едва след това започва процесът на готвене. Пърженето на една пържола отнема не повече от 5 минути.

Много полезна е лаврака. Филето от лаврак съдържа дневната нужда от омега 3 мастни киселини, необходими за здрава и млада кожа, протеини, както и витамини и минерали. Лавракът е подходящ да се пече както на пържоли, така и цял.

За да готвите риба, първо трябва да премахнете вътрешностите, да измиете трупа и да я подсушите. След това я мариновайте в смес от зехтин, подправки и билки. Всяка риба се пече на предварително загрят огън и предварително намаслена скара за не повече от 5 минути.

Печене на костур. Също толкова здравословен продукт, който ще бъде оценен дори от тези, които не обичат риба. За да не стане жилаво рибното филе, костурът трябва да се пече цял.

Тъй като костурът е доста капризна риба и може да стане много суха, ако не се пече правилно, маринатата за него трябва да е възможно най-питателна. Може да използвате домашна майонеза или заквасена сметана, както и всякакви сухи или пресни подправки, лимон и сол. Запечете костура за не повече от 7 минути от всяка страна.

5 фатални грешки при готвене на риба

Невероятно вкусна и много здравословна е скумрията. Вкусът й винаги е невероятен. В допълнение, скумрията винаги е на разположение по магазините.

За да я приготвите, трябва да премахнете вътрешностите. Намажете филето със смес от черен пипер, сол и сухи подправки, можете да добавите малко лимон. Запечете рибата поне по 8 минути от всяка страна и сервирайте топла или охладена. Готовото ястие върви чудесно със сос тартар или печени зеленчуци.

Апетитна и много ароматна е речната пъстърва. Тъй като рибата е доста капризна, се препоръчва да се готви изключително във фолио. Крехко и много сочно филе с несравним вкус.

Речната пъстърва не се нуждае от много подправки, достатъчно е само малко сол и лимон, за да се изпече. Запечете филето, увито във фолио, за поне 10 минути от всяка страна. След това се сервира с пресни или печени зеленчуци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Страхотна супа топчета със застройка

Градинарска супа от тиквички: Лесна рецепта

Супа с нахут, моркови и чушки: Полезна и вкусна

Вкусен БОБ яхния: Класическа рецепта

Ароматна пилешка яхния от тефтера на баба

Пикантни парти бутчета: ТОП вкус

Пролетната разядка, за която всички говорят

Професионален готвач издаде как панират броколите в скъпите ресторанти

Запечено картофено пюре – перфектната гарнитура към всяко ястие

Разядката с патладжан, за която всички говорят

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Страхотна супа топчета със застройка
Страхотна супа топчета със застройка

Супа топчета е сред ястията, които се крият в тефтера на всяка добра домакиня. Опитайте тази чудесна рецепта и се насладете на вкуса. Трябват ви...