Палачинките, които може да ядете дори по време на диета

21323
Палачинките, които може да ядете дори по време на диета
Снимка: RitaE / Pixabay

Много домакини често приготвят палачинки у дома. Но според оригиналната рецепта ястието се оказва доста калорично. Но ако замените някои продукти, лакомството няма да навреди на фигурата ви и ще може да го консумирате дори по време на диета.

Най-добрите диетични палачинки

Пшеничното брашно може да бъде заменено с пълнозърнесто, овесено или кокосово брашно. Тези видове брашна съдържат повече фибри и хранителни вещества, но по-малко калории. Вместо захар, стевия, мед или ябълково пюре ще свършат работа.

Колко яйца се слагат в палачинките, за да станат тънки и вкусни

Като заместител на пълномасленото мляко можете да използвате бадемово или овесено мляко, както и нискомаслени варианти. И, разбира се, плънките също играят важна роля. Често те са най-висококалоричният компонент на тази вкусна закуска.

Избягвайте да добавяте масло, шоколад и калорични добавки. По-добре е да използвате пресни плодове или нискомаслено кисело мляко.

Необходими са ви следните съставки:

  • 300 гр овесено брашно
  • 250 мл ядково или нискомаслено мляко
  • 2 яйца
  • 1 лъжица растително масло

Ако нямате овесено брашно под ръка, няма значение. Много лесно е да го направите сами от най-обикновени овесени ядки. За да направите това, просто ги сложете в купа на блендер и смелете. Поставете яйцата в малка купа и ги разбийте малко Добавете млякото. Смесете всичко правилно. Постепенно добавете брашното. Добавете малко растително масло.

Ако в сместа се образуват бучки, оставете я за 15 минути и след това отново разбъркайте енергично. Тиганът трябва да се затопли добре и едва след това да се изсипете малко количество от сместа в нея. Към нея можете да добавите и щипка ванилин или канела. Запържете от двете страни до златисто кафяво.

Ястията, приготвени с овесено брашно, са много по-здравословни за хора, страдащи от диабет или атеросклероза, или хора с наднормено тегло. То може да се смеси и с други видове брашно - царевично, ръжено и ленено.

Овесеното брашно съдържа витамини от група В, участващи в регулирането на функционирането на стомашно-чревния тракт, мозъка, нервната система и метаболитните процеси.

То е изключително богато на фибри, които помагат за нормализиране на храносмилането, подобряват чревната подвижност, регулират нивата на холестерола, премахват токсините и отлаганията от кръвта и кръвоносните съдове.

Това брашно съдържа всички незаменими за човека аминокиселини, включително тирозин и холин, калциеви и фосфорни минерални соли, ензими и лесно смилаеми въглехидрати. В допълнение, съставът му е богат на витамини B, E и PP, а също така включва набор от микроелементи, включително доста рядък силиций, който е отговорен за нормалния метаболизъм.

Още: Ако искате палачинките да са тънки и ефирни, направете това

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Каква е тайната на крехките агнешки ребра на фурна

Уникална дроб сарма с агнешки дреболии - запазила се е през годините

Коя марината е най-добра за агнешкото месо

Как да приготвим най-крехката агнешка плешка на фурна

Козуначени кифлички с локум и орехи

Ето как се приготвят хрупкави унгарски мекици

Това агнешко с картофи прави всеки ден празник

Как се приготвят традиционните великденски козунаци?

Бърз и лесен какаов КЕКС за любителите на десерти

Домашен козунак за Великден: Страхотен вкус

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com