Рецептата на баба за пилешка каша

25851
Рецептата на баба за пилешка каша
Снимка: Pixabay

Обичате ли пилешка каша? На мен ми беше любима като дете, но само една специална каша – тази, която е приготвена от баба. И то не просто защото я е направила тя! Просто вкусът ѝ наистина е уникален!

Разбира се, част от магията на рецептата е в това пилето да е домашно. Но в днешни дни това може да се окаже малко трудно, така че, ако няма от къде да намерите, и с това от магазина ще ви се получи.

Ето и продуктите, които ще ви бъдат необходими:

Около половин килограм или малко повече бяло пилешко месо, сол на вкус, 3-4 супени лъжици брашно, 50 гр. краве масло, като от него може да сложите и повече, 1 глава чесън /ако имате - домашен/, 1 супена лъжица червен пипер.

Ако печете цяло пиле за вечеря, вероятно ще остане доста бяло месо, така че на следващия ден от него може пък да приготвите страхотна каша. А може и да си подготвите месо специално за тази цел – това е според ситуацията.

Ето и как точно се приготвя вкусна пилешка каша:

Ако не ви е останало месо от печено пиле, вземете пилешки гърди и ги сварете. Измийте месото и го залейте с около литър студена вода – така, че да го залее.

Добавете една чаена лъжичка сол и сложете да се вари на котлона, докато стане готово. Ако пилешкото месо е купено от магазина, за около половин час ще е напълно готово. Ако пък е домашно, може да му трябва и малко повече време.

Брашното трябва да се запържи в разтопеното краве масло, готово е, когато промени леко цвета си до кремав. Към запърженото масло следва да добавете червеният пипер и да го отместите от огъня, като продължавате непрекъснато да бъркате, за да не загори брашното и да на прегорите червения пипер, защото това сериозно би развалило вкуса.

Разредете получената смес с бульона, в който се е варило пилешкото месо, или налейте малко топла вода, ако използвате месо от печено пиле. Ако прецените, че има още сол – добавете, това е по ваш вкус.

Чесънът трябва да се обели и да се счука. Прибавя се към образувания сос.

Следва да добавите и месото. То се накъсва по нишката, на конци и се прибавя към соса. Пилешката каша се вари още 10 минути, докато месото поеме от аромата на маслото и чесъна.

Това е най-вкусната пилешка каша, а изпълнението на рецептата е лесно и бързо за приготвяне, така че не пропускайте да я опитате.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Как се приготвя майонеза с останалите великденски яйца?

Най-лесните курабийки за Великден

Великденски сладки с майонеза – няма да повярвате колко са вкусни

Различното шоколадово брауни, в което ще се влюбите (ВИДЕО)

Бърз и лесен огретен с патладжан и тиквички

Веган мъфини с банани и какао: Чудесен десерт

Сочни шницели от свинско филе: Стават страхотни

Постна КРЕМ супа с червена леща

Огретен с патладжан и сирене със заливка

Тази традиционна баклава е любима на нашите комшии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com