Подсъзнанието – силният и послушен приятел

116892
Подсъзнанието – силният и послушен приятел

Вашето подсъзнание не взема решения и не дава команди. То просто изпълнява заповедите, давани от съзнанието. Природата му е да прави това, което кажете, или това, което наистина е желание на сърцето ви.

От момента на раждането ни нашето подсъзнание е творило чудеса на всекидневна основа, то е създавало вашето тяло и го е лекувало от болести. То има практически неограничена сила не само в развитието на вашето тяло, но и в привличането на всичко хубаво в живота ви.

Как повечето хора използват своя разум

Нашите най-велики битки са тези, които протичат в собствените ни умове.

Учените са установили, че средно през човешката глава преминават 60 000 мисли на ден. Открито е също така, че повечето хора осъзнават по-малко от 5% от своите мисли. Това не е изненада, понеже съзнанието няма капацитет да обработи цялата тази информация.

Повечето от тези мисли са просто безсмислено дърдорене, което се поглъща на подсъзнателно ниво постоянно и работи на автопилот, подобно на сърцето, което изпомпва кръв.

Когато се притесняваме по финансови въпроси, нашето съзнание се фиксира постоянно върху отсъствието на пари, емоциите ни резонират с тази мисъл и изпращат мощен сигнал към подсъзнанието, което на свой ред получава съобщението и го възприема като реалност. Всичко това може да се случи без участието на нашето съзнание.

Но ако осъзнаем какво мислим и вземем незабавни мерки за улавяне на всяка мисъл, която се смята за нежелателна, можем да предотвратим навлизането на тази мисъл в подсъзнанието. Всеки път, когато подсъзнанието възприеме нещо като реалност, то ще се стреми да го доведе до успешен край. Този процес е достатъчно прост, но той изисква съзнателни усилия.

Как да управлявате по-добре разума?

Важно е да разберете, че подсъзнанието не може да различи какво е истина и какво е лъжа, кое е само илюзия, кое е добро и кое е лошо. То само съхранява и използва информацията, предоставена му от съзнанието.

Класическата литература стимулира мозъка

Четенето на класици като Шекспир стимулира мозъка и подобряват умственото здраве, установиха британски учени, предаде БГНЕС. Откритиет...

Така че е напълно възможно подсъзнателно да действаме против желанията на сърцето си, като си произвеждаме всички нежелателни резултати под ръководството на нашето съзнание. Проблемът е в това, че повечето хора не умеят или не желаят съзнателно да управляват своите мисли и дори не съзнават повечето от мислите, които преминават през разума им. И така получаваме толкова много нежелателни резултати. Но и тук хората не забелязват, че сами неволно произвеждат тезите резултати – с помощта на собственото си съзнание.

В допълнение към всичко нашият разум постоянно е подложен на негативно влияние – ден след ден. Повечето мероприятия, в които участваме всекидневно, дори несъзнателно, оказват огромно влияние върху това, което се пази в нашето подсъзнание. Четенето на новини за престъпления и насилие, гледането на програми, които предизвикват тревога, безпокойство, страх и ужас, както и взаимодействието с негативни хора и т.н. – всичко това играе важна роля в допускането отрицателните емоции да стават ежедневен опит в нашия живот.

Подсъзнанието няма избирателен характер, то постоянно поглъща тези емоции и ги възприема като реалност. Ако искате да получите позитивни резултати, трябва да осъзнаете влиянието на негативните мисли и емоции и да започнете да вземате мерки за тяхната промяна. Подарете на разума си красиви, позитивни и полезни програми и мисли.

Животът зависи от мислите

Вашият разум създава този свят.

Разузнаването задълбава в човешкия мозък

Изследователският център на американското разузнаване (IARPA) предлага на учените да разработят нови теории за изкуствен интелект, коит...

Като отчитате как работят двете части на вашия разум, трябва да осъществявате пълен контрол над съзнанието, за да привлечете в живота си нещата, за които мечтаете. Контролът на съзнанието ще ви даде възможност да промените и замените страха, негативните представи за себе си, мислите за недостига и за резултатите, които искате да постигнете.

Способността съзнателно да се променят мислите се улеснява, когато започнете да осъзнавате мислителните си процеси. Това е един от най-важните навици за овладяване на тайните на силата на разума вътре във вас.

Съзнанието ви е способно да анализира себе си, да коригира мислите ви, да ви създава нови мисли и дори да пренаписва старата информация, която се съхранява в подсъзнанието ви. То е тази част от разума, която контролира и подхранва с мисли (една от формите на енергия) подсъзнанието, което на свой ред предава тези мисли – енергия – на Вселената.

Затова съзнателното управление на съзнанието ще ви помогне да контролирате колебанията на енергиите, които подсъзнанието ви предава на Вселената.

Вижте още любопитни статии в megavselena.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com