Гранични общини рехабилитират инфраструктурни участъци по трансграничен проект

564
Гранични общини рехабилитират инфраструктурни участъци по трансграничен проект
Снимка: Община Русе
Община Гюргево бе домакин на встъпителна пресконференция по проект „Добре развита транспортна система в Еврорегион Русе – Гюргево за по-добра свързаност с TEN-T мрежата“. Партньори по проекта са двете общини, като водеща е Община Гюргево, съобщава кореспондентът на Actualno.com.

Общата стойност на проекта за двете страни е 15 324 710,56 лв. като финансовите средства в бюджета на Община Русе са в размер 6 295 697,49 лв. 85% от тях са безвъзмездна финансова помощ в рамките на Европейския фонд за регионално развитие, 13% - съфинансиране от държавния бюджет и 2% собствен принос на бенефициента.

Гарата в Стара Загора ще бъде реновирана

Ремонтът на жп гара Стара Загора е с прогнозна стойност в размер на 11 милиона лева без ДДС. Предвижда се гаровият комплекс да бъде рен...

В присъствието на кмета на Община Гюргево Николае Барбу, заместникът му Йонуц Чоака, ръководителите на проекта от двете Общини – Богдан Кирпизису и Даниела Шилкова, заедно с екипите по проекта и зам.-кметът инж. Димитър Наков, румънските партньори представиха основните дейности, които ще се изпълняват. Те целят по-добро свързване на Гюргево и Русе с Трансевропейска транспортна мрежа (TEN-T) чрез модернизация на пътната инфраструктура в съседните градове.

Ще се рехабилитират на 6662 м инфраструктура в Община Гюргево (бул. „Букурещ”, ул. „Приетениеи”, ул. „1 декември 1918 г.”, бул. „Михай Витязул”) и 4300 м в Община Русе (бул. „Липник” в неговата цялост). Дейностите включват още изготвяне на съвместна стратегия оптимизиране на транспортните условия в трансграничния регион, както и развитие на съвместна система за наблюдение на трафика.

На 4 декември Община Русе също организира встъпителна пресконференция, на която ще представи основните цели и дейности във връзка с модернизацията на бул. „Липник“ в Русе.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители