X
 
 

Младеж от Русе с голямо сърце ще плува благотворително в страната

553
photo of Младеж от Русе с голямо сърце ще плува благотворително в страната
Снимка: thesite.bg
Русенецът Теодор Цветков отново отправя предизвикателство към физическите си и духовни сили, в името на нова благотворителна инициатива. 24-годишният младеж помага на Фондация „Една от 8“ на Нана Гладуиш  за подпомагане на жени, болни от рак на гърдата. Преди това той подкрепи деца с увреждания. Решението му е да събере парични средства, като преплува 30 български езера в период от месец. Припомняме, че Теодор направи три нестандартни плувания за благотворителност: в ледени води, само с една ръка и с вързани крака.

Теодор споделя, че прави благотворителните инициативи, защото от дете обича да помага. „Така го чувствам, следвам мечтите се и няма да спирам. Забелязал съм, че бедният дарява, а богатият се крие, но всеки решава за себе си“, казва добрият самарянин.

Ученици от Плевен изнасят театрална постановка в помощ на болен от рак

Десетина тийнейджъри от плевенски училища, участници в театралната трупа “Елита”, подготвят благотворителен спектакъл с пос...

Измежду 200 езера в България, Теодор, неговият брат-близнак Валентин и приятелят му Деян Костадинов са избрали 30. Стартът ще бъде даден на 31 май от Нановското блато край село Голяма Бресница и Карлиевото езеро до с. Карлиево. Най-дългото плуване ще бъде Белославското и Варненското езера за един ден около 20 км, а най-краткото около 500 метра. Поради ниските температури на водата ще плува с неопренов костюм.

„Точно сега не наблягам на физическата активност, но на мисловната наблягам и си представям как преплувам езерата. За мен е важно, защото ако не си вярваш на 100%, ще се провалиш“, споделя плувецът.

Краят на кампанията ще бъде на 22 юни на езерото Липник край Русе. По време на всяко преплуване желаещите да помогнат на каузата „Езерата на България за Една от 8“ ще мотат да го направят в специално поставените за целта урни. Ще се издаде и енциклопедия, посветена на езерата в които ще плува Теодор. Събраните от продажбата средства също ще бъдат предоставени на фондацията на Нана Гладуиш.

Наднорменото тегло става по-опасно от пушенето като причина за рак в САЩ

Спадът на тютюнопушенето и увеличаването на затлъстяването в САЩ може да накара американските здравни служители да обявят наднорменото ...

Финансови средства може да се даряват онлайн на: htpp://ednaot8.bg/ако искаш да помогнеш или на банкова сметка на Фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“ в „Райфайзенбанк“:

IBAN: BG06RZBB91551003932601

BIC:  RZBBBGSF

Лекар критикува алтернативите на държавата за липсата на изотопи за ракови тестове

Важен препарат за диагностика на болни от рак - изотопът технеций, липса у нас от средата на април. Здравното министерство препоръча пр...

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Седмичен хороскоп за 17-23 юни

Овен През тази седмица промяната за вас ще е просто необходима. Виждате ,че важни за вас дела буксуват, животът продължава, но вие стоите на едно...