Стара Загора е домакин на петия географски фестивал

1053
photo of Стара Загора е домакин на петия географски фестивал
Снимка: Втора ОУ "П. Р. Славейков"
Петото издание на Българския географски фестивал ще се проведе на 20 и 21 април в Стара Загора.

Главни съорганизатори на събитието са Географ БГ и Българското географско дружество. Основен партньор е община Стара Загора, а според организаторите от Географ БГ фестивалът е намерил истински привърженици в лицето на кмета Живко Тодоров и на зам.-кмета по хуманитарни дейности Иванка Сотирова.

Като местни партньори на Българския географски фестивал в Стара Загора се включват Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“ (ОУ), Регионална библиотека „Захарий Княжески“, Държавна опера - Стара Загора, и телевизия „Стара Загора“. Една от причините за домакинството на Стара Загора през 2019 г. е активното участие на учениците от Второ ОУ във форума през 2018 г. в Русе.

Традиционни партньори на фестивала отново ще бъдат и Фондация „Промяната“, National Geographic България, Уикипедия България, Geographica, Geo Adventures, Софийският университет „Св. Климент Охридски“, Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Българският географски фестивал е ежегоден фестивал в България, посветен на географията за ученици, студенти, любители и професионалисти. Първото му издание е през април 2015 г. в Ямбол. Следващите издания са в Казанлък през 2016-а, в Пазарджик през 2017-а и в Русе през 2018 година.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители