Старозагорци посрещнаха Благодатния огън на площада (СНИМКИ)

787
Старозагорци посрещнаха Благодатния огън на площада (СНИМКИ)
Снимка: Община Стара Загора
Под църковни песнопения на хора на Старозагорската опера старозагорци посрещнаха Благодатния огън на площада час преди Рождество Христово. Донесе го Старозагорският митрополит Киприан, който оглавяваше българската делегация, която донесе частица от огъня, за да бъде разнесе по храмовете на България. Литийно шествие отнесе огъня до катедралния храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“, където беше отслужено Пасхалното богослужение.“Отечески поздравявам всички обични и предани чеда на светата Старозагорска епархийска църква с всепобедния Празник - Светлото Христово Възкресение! Всесърдечно благопожелавам мирът, благостта, светлината и любовта на нашия Възкръснал Спасител да носи в сърцата на всички много топлина и радост! Радост, която никога да не угасва. Христос Возкресе!“, поздрави миряните владиката.

Днес от 11.00 часа в катедралния храм ще се отслужи Пасхално вечерно Богослужение, по време на което Светото Евангелие се чете на различни езици. От 15 до 17 часа ще е отворен Митрополитския дом за всички епархиоти за пасхални поздравления и благослов.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители